Malerier av Salum Kambi, Tanzania. Det meste av min kunst handler om farger.Farger kan si noe om mennesker, natur, dyr, følelser… alt jeg ønsker å uttrykke har en farge”

Kulturkirken Jakob er det første stedet som viser en separatutstilling med malerier av den Tanzanianske kunstneren Salum Kambi i Europa.

Kirkelig Kulturverksted har lenge arbeidet med å presentere Øst Afrikans musikk på CD, og vi er glade å kunne vise noe av den visuelle kunsten fra dette området i denne utstillingen.

Salum Kambi har ingen formell kunstutdanning. Han utviklet seg som kunstner ved å delta på kunst-workshops i Dar es Salaam. Den berømte kunstneren Raza Mohamed ble hans mentor, og lærte han mye om kunst og maleri. Veletablerte tanzanske kunstnere som professor Jengo og Doreen Mandawa har også inspirert han.

Kambi ble anerkjent for sin kunst etter han deltok på sin første utstilling på Mawazo galleri i 2004. Fra denne utstillingen ble et av hans malerier innkjøpt til presidentens representasjonsbolig. Han var den første kunstneren fra Tanzania som ble utvalgt til å delta på den årlige afrikanske kunstfestivalen i Roma.

Kurator for utstillingen er Rachel Kessi, Mawazo galleri, Tanzanina.

Utstillingen er støttet av Den Norske Ambassaden i Dar es Saalam, Tanzania

Del kunst