Mahsa Vahdat

Mahsa Vahdat er Irans mest sjelfulle kvinnelige stemme i vår tid.

Som soloartist og sammen med søsteren Marjan Vahdat har hun greid å utvikle en karriere og utgi fire bemerkelsesverdig gode album, til tross for at den islamske republikken i Iran siden 1979 har opprettholdt et forbud mot kvinnelige sangere.

Det kunstneriske grunnlaget for Mahsa er den tradisjonelle, persiske klassiske vokalkunst som hun har lært gjennom studier med klassiske mestere og ved Universitetet i Teheran. Hun har utviklet denne stilen på en personlig måte og brukt den i samarbeid med musikere fra mange land som representerer en stor stilbredde.

Blant de Mahsa har samarbeidet med er Knut Reiersrud (norsk artist og guitarist), Sarah Jane Morris (soul og blues artist fra UK), Mighty Sam McClain (Soul og blues-artist fra USA), Atabak Elyasi (komponist og arranger fra Iran), Tord Gustavsen (jazzpianist på den tyske labelen ECM), SKRUK (norsk elitekor).

Mahsa og hennes søster Marjan har gjennom det siste tiåret deltatt i en lang rekke konserter i mange europeiske land og i USA, Canada og flere asiatiske land.

Siden 2007 har Mahsa Vahdat vært ambassadør for Freemuse, en uavhengig, internasjonal organisasjon som kjemper for musikeres, komponisters og artisters ytringsfrihet.

I 2010 ble hun tildelt Freemuse årlige pris.