Marthe Wangs "Midt i mørket" er andre singel ut fra albumet De utrolige - Ten Sing 50 år. Sangen ble skrevet av Marthe selv til TT i 2015.

Vi er også mange som husker og har sunget Bjørn Eidsvågs vakre låt «Som et barn» i kor, på bedehus og i kirker! Eidsvågs nye versjon av klassikeren «Som et barn» er tilgjengelig på alle digitale plattformer allerede.

KKV gir i samarbeid med KFUK/ KFUM ut albumet De utrolige 10.8., med 10 sanger som på hver sin måte har vært med på å bygge Ten Sings soundtrack.

10 artister med bakgrunn i Ten Sing bidrar med hver sin låt.

I løpet av sommeren slipper vi singler, smakebiter, videor og mer på Facebook, Twitter og Instagram.

Følg oss der for å holde deg oppdatert!

I mens – nyt sommeren!

 

TEN SING: En av norsk musikklivs viktigste og underkjente institusjoner fyller 50 år!

På en «Up with people»-konsert i Hamburg i 1967 fikk KFUM-prest Kjell Grønner en idé som skulle forme norsk musikkliv i årtier. Året etter ble ideen lansert på TT («Tenåringstreff») i Sandefjord. Det ble starten på Ten Sing-bevegelsen.

Grønner var knyttet til KFUM/KFUK. I Bergen startet han Ten Sing etter mønster fra de amerikanske Sing Out-korene («Up with people») som MRA («Moral Re-Armarment») initierte fra 1965. Omtrent samtidig startet Sigurd Osberg og Holm W Holmsen koret Crossing i Asker etter samme mønster (de hadde sett Up with people-showet i Njårdhallen i 1966), men mens Ten Sing i Bergen presenterte et underholdningsshow med «sanger med mening» hadde Crossing «rytme-salmer» på repertoaret. KFUK/KFUM begynte deretter å «plante» Ten Sing-kor over hele Norge. Dette ble til Ten Sing-bevegelsen som seinere ble sterkt influert av 68’ernes ungdomsopprør og Jesusbevegelsen. Kor og band skulle drives av ungdommene selv (med kyndig veiledning og kursing av ledere). Ungdommer helt ned i tidlige tenår fikk kunstnerisk lederansvar. Med ressurser fra statskirken i ryggen fikk ungdommene tilgang på instrumenter, øvingslokaler og utstyr og ble vist tillit både som utøvere og komponister. Slik ble Ten Sing, ved siden av korpsbevegelsen, kanskje den mest innflytelsesrike og viktigste leverandøren av norske sangere og musikere de de siste 50 årene.

 

Kirkelig Kulturverksted har hatt gleden av å produsere en jubileumsplate med 10 artister med Ten Sing-bakgrunn. Denne artistlisten utgjør en brøkdel av alle de musikerne, produsentene, låtskriverne og ikke minst artistene som kom ut av Ten Sing-miljøene landet over:

Bjørn Eidsvåg, Sigvart Dagsland, Solveig Slettahjell, Silje Nergaard, Rune Larsen, Bjarte Hjelmeland, Marthe Wang, Ellen Andrea Wang, Beate Lech, Mari Tesdal Hinze.

Flere i bandet har samme bakgrunn: Markus Lillehaug Johnsen (gitar), Snorre Kiil Saga (bass), David Wallumrød (keys), Bjarne Gustavsen (flygel, synther) Bjørn Sæther (trommer) og Kjetil Steensnæs (gitar).

Listen over sanger er, i god Ten Sing-tradisjon, en miks av norsk, engelsk, hits, salmer, gospel, nyskrevet og gammelt: «Som et barn», «De umulige», «For those tears I died», «Fix you», «Vi kommer til deg, du vår Far», «Another day in Paradise», «Lean on me», «Fields of gold», «Midt i mørket», «Føtter på fjell».

Platen er produsert av Markus Lillehaug Johnsen og ble spilt inn i Kulturkirken JAKOB i Oslo i juni av Martin Abrahamsen. Den skal gis ut 10. august, med påfølgende konsert under Spekter – KFUM/KFUKs store friluftsfestival på Kalvøya 11. august.

KKV: Facebook    Instagram    Tvitter
KFUK/KFUM    Facebook

Del artikkel