Her deler vi fortellinger og informasjon om de internasjonale prosjektene våre.KKV tror på musikkens kraft, dens evne til å berike og fordype våre liv og til å hjelpe oss med å oppdage hverandre på tvers av grenser og murer og til å forandre verden og gjøre den mer menneskelig. I denne tiden hvor motsetninger øker i mange land og regioner, er poesi og musikk viktigere enn noen gang.

Fra sin begynnelse i 1974 var KKV et norsk fenomen som forholdt seg kun til norske og iblant svenske artister. Men fra begynnelsen av 90-årene startet vi en internasjonal virksomhet med artister fra Latin-Amerika og møter mellom disse og norske utøvere. Seinere i samme tiår jobbet vi på tilsvarende måte med artister, musiker, grupper og kor fra Russland, Aserbaijan, Japan, Pakistan, Sør-Afrika, Tanzania og Kenya.

Men fra slutten av 2002 da vi startet prosjektet ”Lullabies from the Axis of Evil” begynte vi å gi en markert høyere prioritet til våre internasjonale prosjekter med fantastiske stemmer fra Midøsten: Først og fremst Mahsa og Marjan Vahdat og unge kvinnestemmer fra Iran, Rim Banna og andre fra Palestina, Tania Saleh og chanters og kor fra Libanon, Dina El Wedidi fra Egypt, Ferhat Tunc fra Tyrkia.

Lullaby-prosjektet og seinere ”Songs Across Walls of Separation” (2008), ”Scent of Reunion” (2009) og ”Songs from a Stolen Spring” (2014) brakte oss i kontakt med store sangere fra Amerika, England og andre vestlige land.

KKV begynte REDZONE-festivalene i 2013 i samarbeid med Mawred i Egypt og i mange år har vi også jobbet med Edward Said National Conservatory of Music i Palestina for å bygge studio i Ramallah og et distribusjonsnettverk i Midtøsten og Nord-Afrika.

Arbeidet vårt i Midtøsten er støttet av Utenriksdepartementet.

I denne Facebook-profilen vil vi fortelle dere om reisene, opptakene, konsertene og arrangementene som er knyttet til vårt langsiktige arbeid med våre internasjonale prosjekter.

Velkommen til å utforske og dele KKV Crossing Borders!

Del artikkel