«Hymns of Longing» er det andre albumet i en trilogi fra Kristiansen // Vemøy som tar utgangspunkt i menneskets lengsel etter det evige og guddommelige.

 

Plata utkommer i en tid med et mørkt bakteppe av usikkerhet for hva fremtiden vil bringe, og relevansen er større enn de to opphavsmennene kunne forestilt seg.

Med en base i trompet (Jonas Kilmork Vemøy) og piano (Øyvind Kristiansen), henter duoen inspirasjon fra så vel den elektroniske musikkscenen som de romantiske komponistenes uttrykkskraft, med en musikalsk estetikk som omfavner både det støyende og utydelige, og det beroligende og klare.

I en besnærende blanding av sakral musikk og ambient elektronika, der også samples fra innspillinger fra mellomkrigstiden inngår, bringes lyden av fortid og nåtid sammen i et kraftfullt elektronisk lydlandskap, kontrastert av akustiske elementer farget av jazz og klassisk musikk.

Albumet tar utgangspunkt i gamle hymner og salmer som beskriver kampen og utfordringene vi alle opplever, i lidelse, lengsel, håp og lindring. Iblant er kjente temaer antydet uten å være sitert i sin helhet. Vi vil gjenkjenne toner fra for eksempel «Leid milde ljos». «Nærmere deg, min Gud» og «O bli hos meg».

Stemningen veksler mellom drama og stillhet, med finstemte akustiske fremføringer og kraftfulle dynamiske løft, innhyllet i rike og rytmiske lydlandskaper.

Vemøys varme og luftige trompettone så vel som Kristiansens ekspressive anslag og dynamiske klaverimprovisasjoner gir et sterkt, ordløst innhold til melodiene. I sum er dette musikk som søker å skape et rom for trøst og ettertanke for 2020-tallets rastløse og lengtende menneske.

I likhet med Kristiansen // Vemøys første album «Hymns of Compassion» som ble utgitt i 2021 og mottok meget god omtale, er «Hymns of Longing» innspilt og produsert av Erik Hillestad i Kulturkirken Jakob og mikset av Martin Abrahamsen i Rainbow Studio.

Kristiansen // Vemøy:

Øyvind Kristiansen – piano, synthesizers & programmering

Jonas Kilmork Vemøy – trompet & elektronikk

Albumet utgis av Kirkelig Kulturverksted

Del utgivelse