Musikken til folkemusikktrioen VRANG er sart og kraftfull, velpleiet og viltvoksende med elementer fra både øst, vest og nord i verden.

Det er forbløffende hvordan en trio med lyre, fele, hardingfele og vokal makter å dra lytteren med seg til høyder og dybder, overraskelser, idyll og drama med så få, enkle virkemidler.

Nå er de aktuelle med nytt album: «Bare Folk».

Det er tilgjengelig på alle digitale flater og som CD fra 4. november.

Den 16. november holder de release-konsert i Kulturkirken Jakob.

Etter lanseringen av debutalbumet «SæterSoul» i 2017, har VRANG fokusert på å lage ny musikk.

På deres nye album, «Bare Folk», møter vi trioen i en mer personlig utgave. Tuva Færden, Maja Gravermoen Toresen og Jon Hjellum Brodal har valgt å skrive tekster og melodier selv, og de lar lytteren komme tettere innpå seg, gjennom låter som knytter an til et mangfold av musikalske inspirasjonskilder, fra brasiliansk rabeca-musikk til rammeslåtter fra Setesdal.

Tittelen “Bare Folk” er hentet fra et dikt med samme navn av Rebecca Figenschau. Diktet tematiserer det komplekse i mellommenneskelige relasjoner og berører tematikken i flere spor på albumet, der musikernes forhold til seg selv og andre har vært en viktig inspirasjonskilde.

“Bare Folk” henspiller også på at VRANG henter sitt musikalske utgangspunkt i folkemusikken.

VRANG er:

Jon Hjellum Brodal – hardingfele, fele, vokal

Tuva Færden – hardingfele, fele, lyre, vokal

Maja Gravermoen Toresen – hardingfele, femstrengsfele, lyre, mandolin, vokal

Gruppa startet sin reise på et eventyr med Bærum Spellemannslag til en sildefestival i Siglufjör›ur på Island. Det var ildsjelen og spelemannen Hallvard Kvåle som førte dem sammen.

Etter studier på Norges musikkhøgskole har de tre musikerne vært aktive både med VRANG og andre grupper og samarbeidsprosjekter. Maja har studert verdensmusikk i Gøteborg, som hun avsluttet med den egenutviklede soloforestillingen “Krysning”. Ellers har hun vært skuespiller og musiker i flere sceniske produksjoner, Tuva har deltatt i en mengde sceniske produksjoner som danser og musiker, og gitt ut plate med blant andre Anne Hytta og Knut Reiersrud. Jon har vært aktiv med bandet Stampestuen og som musiker og komponist i ulike sceniske produksjoner, blant annet i sin egen konsertforestilling “Brodals kulturkræsj”

«Bare Folk» er Innspilt og mikset i Hallibakken Lydstudio av Tor Magne Hallibakken og utgitt av Kirkelig Kulturverksted. Produsent er Mattis Kleppen som også bidrar med glimrende spill på el-bass på albumet.

 

Webside: www.vrangtrio.com

Facebook: https://www.facebook.com/vrangtrio/

Instagram: www.instagram.com/vrangtrio

Del utgivelse