Sarah Camilles nye album  reflekterer over menneskelivet i en tid hvor den langsomme dansen rundt kloden øker i tempo.Sarahs musikkstil ligger i grenselandet mellom visesang, folk og verdensmusikk.

«Vingeslag» er et sterkt dokument om bevegelse, nærhet, avstand, tilhørighet og verdens ubarmhjertige ventesoner. Sarah Camille vant spellemannprisen for barneplater i fjor. Med albumet «Vingeslag» henvender hun seg nå til det voksne publikum. Sangene hennes tar pulsen på samtiden.

Menneskenes bevegelser på jorda er som en langsom dans rundt planeten. Vi slår oss ned i noen generasjoner, utgjør en familie, en stamme, et folk, og så flytter vi oss over et hav eller krysser et sletteland og finner nye steder der livsgrunnlaget er bedre. Slik har våre forfedre gjort, og slik gjør mange i dagens verden, mens omstendighetene rundt oss skifter, og iblant må mennesker som hører sammen skille lag.

Sarah Camilles nye album «Vingeslag» reflekterer over menneskelivet i en tid hvor den langsomme dansen rundt kloden øker i tempo. Hun spør om ikke skulderbladene våre en gang har vært vinger som har bragt oss over hav, og hun undrer seg over hvordan enkelte kan bli provosert av små ulikheter som hudfarge når skaperverket er så mangfoldig og stort.

Sarahs musikkstil ligger i grenselandet mellom visesang, folk og verdensmusikk. Den uttrykksfulle stemmen hennes formidler de vakre melodiene og de innholdsrike tekstene godt i et transparent og minimalistisk lydbilde. I bandet møter vi perkusjonisten Sidiki Camara, en av Malis ledende trommeslagere, nå bosatt i Norge. På fele hører vi Selma French Bolstad (kjent fra bandet Morgonrode), og på gitarer og bass: Jørn Erik Ahlsen Alkanger. Musikerne er også med og korer.

Alle sangene på albumet reflekterer ordet «Vingeslag» på ulike måter. Vingeslag er et stort og bevegelig ord som kan omfavne mye. Mange av sangene har fugleperspektivet med seg når de skildrer en verden fylt av kontraster. Men albumet går også inn i det nære og personlige.

Sarah har familie på mange steder langt unna Norge. Hun har lenge kjent på avstand, og sorgen som ligger i å ha sine kjære veldig langt unna. Da pandemien traff, ble denne avstanden forsterket, og det ble en realitet som mange måtte forholde seg til. Vingeslag handler om å romme alle de store geografiske avstandene.

Sangene har også fortellinger om barnet. Sarah henter fram barnet inni seg, og hun skriver om sitt møte med egne barn. Om foreldrerollen, kjærligheten, kaoset, det raske tempoet fylt av frihet og forpliktelse.

Del utgivelse