Et album fullt av lidenskap, trøst og tro på fremtiden.Randi Tytingvåg Trio kommer nå med sitt første album på norsk.Tekstene har hun skrevet i nært samarbeid med poeten Helge Torvund.

Randi Tytingvåg Trio gløder av spilleglede etter konsert-tørken og har brukt ventetiden på å skape et særegent og helakustisk lydbilde i grenselandet mellom vise, folk og jazz. Denne gangen har de invitert med seg eminente gjestemusikere som Nils Økland, Vidar Kenneth Johansen og Børge Fjordheim. Det låter som et lite kammerorkester med stor dynamisk spennvidde. I høst skal de ut på turné.

«Trøsteviser for redde netter» har et budskap som Randi selv har fått kjenne på kroppen. Tidlig i koronapandemien fikk hun beskjed om at hun måtte gjennomgå en risikofylt hjernehinneoperasjon som kunne føre til tap av hørsel, lammelser i ansiktet og dårlig balanse. Dette ville fratatt henne muligheten til å drive videre med musikk. Men heldigvis gikk operasjonen godt og hun er nå på vei tilbake til det hun elsker – med en enda sterkere lidenskap enn før!

«Jeg er inderlig takknemlig for å kunne fortsette å jobbe som sanger og låtskriver. Jeg har fått helt fantastisk god hjelp! Jeg håper at sangene på det nye albumet kan bidra med å skape litt håp for den tiden som ligger foran oss» uttrykker Randi når hun ser tilbake på det året som har gått.

Randi står bak all musikken bortsett fra sangen «Røtter og vinger» som er en omdiktning av klassikeren «Always On My Mind.» Tekstene har hun skrevet i nært samarbeid med poeten Helge Torvund. Sammen har de skrevet trøsteviser gjennom hele året. De rommer hennes personlige historie, men også den uforutsigbare tiden vi er inne i. Sangene bærer i seg en sårbarhet, men også et håp om at det kanskje ligger noe bedre foran oss. Trøst kan bringe oss nærmere hverandre.

Randi Tytingvåg Trio består av Randi Tytingvåg: vokal, Dag Vagle: gitar, mandola, vokal, kor og Erlend E. Aasland: tenorgitar, oktavtenorgitar, banjo, cellobanjo, mandola og kor

Gjestemusikere: Nils Økland: hardingfele, fiolin, bratsj
Vidar Kenneth Johansen: bassklarinett, klarinett
Børge Fjordheim: trommer, perkusjon, klokkespill, sag, kor

Bjørn Eidsvåg: vokal på sangen «Trøstevise»

Del utgivelse