Randi Tytingvåg Trio setter an tonen for sitt kommende album med denne singelen.Et helakustisk lydbilde i krysningsfeltet mellom vise, folk og jazz.På "Trøstevise" har hun fått med seg Bjørn Eidsvåg som duettpartner    

Det er første gang Randi utgir et album med norskspråklig musikk! På «Trøstevise» synger hun sammen med Bjørn Eidsvåg som hun ble kjent med  i 2006, da hun spilte hovedrollen i musikkdramaet Skyfri himmel (Olaug Nilssen/Bjørn Eidsvåg) ved Rogaland Teater.

«Det er stor stas at Bjørn, etter alle disse årene, er med og tolker en av mine sanger. Og med tematikken trøst ønsket jeg meg en duettpartner med integritet og troverdighet», forteller Randi.

Året 2020 har vært et utfordrende år for oss alle. Vi er preget og slitne av unntakstilstand. Midt i koronatiden stod Randi i tillegg i sin største personlige krise. I juli ble det oppdaget en stor svulst som lå og trykket på hørsels-og balansenerven hennes. Den var godartet, men operasjonen hun måtte gjennom innebar risiko for tap av hørsel, lammelser i ansiktet og dårlig balanse. Det så mørkt ut for artistkarrieren. Noen uker før operasjonen sendte tekstmakker Helge Torvund første utkast av Trøstevise til henne. Ordene fra Helge traff henne rett i hjertet. Lengselen og behovet for trøst fikk et uttrykk.

Nå håper hun denne sangen vil kunne ha betydning for andre. Den bærer i seg en sårbarhet, men også et håp om at det kanskje ligger noe bedre foran oss. Trøst kan bringe oss nærmere hverandre.

Albumet som utgis av Kirkelig Kulturverksted 17. september skal hete «Trøsteviser for redde netter».

Randi Tytingvåg: vokal

Bjørn Eidsvåg: vokal

Dag Vagle: gitar

Erlend E. Aasland: mandola

Gjestemusikere:

Nils Økland: hardingfele

Vidar Kenneth Johansen: bassklarinett

Børge Fjordheim: trommer, perkusjon, klokkespill

Tekst: Helge Torvund og Randi Tytingvåg

Musikk: Randi Tytingvåg

Del utgivelse