Maria Solheims nye album er et mesterverk og et dokument som viser et nytt, spennende samarbeid mellom Maria og gitarist og produsent Geir Sundstøl

På albumet gir Maria Solheim deg et knippe låter som favner både det lette, alvorlige, det omsorgsfulle og lengtende. Musikken veksler mellom sårbarhet og styrke og vil berøre deg dypt. Tre smakebiter fra albumet er allerede sluppet: «Nordlyset», Marias bidrag i den norske Grand Prix-finalen tidligere i år, den lett duvende pop-låta «The willow tree» og den søte og dansbare «Dance around the living room». Alle som alle er blitt godt mottatt og forventningene til albumet har vært store. Og Solheim leverer: Albumet «The bird has flown» er rett og slett en knallsterk serie med sanger. Selv beskriver hun albumet som en reise i det gode og vanskelige i livet:

  • Jeg elsker å lage musikk, det er min måte å reflektere og bearbeide mine følelser på. Denne platen er en særdeles ærlig samling av opplevelser gjennom de siste å Oppturer og nedturer.

Albumet er produsert av Geir Sundstøl og innspilt i hans «Studio Intim» i Oslo og mikset i Rainbow Studio av Martin Abrahamsen. På albumet bidrar også Julie Falkevik og Monobird som begge tilfører litt lystighet i Solheims melankolske univers,

  • Jeg har lenge ønsket å jobbe med Geir Sundstø Han er en genuin og tydelig musiker. Jeg opplever at han har forstått låtene mine og lyttet til hva jeg har ønsket å formidle. Gjennom ham ble jeg også kjent med Jo Berger Myhre (kontrabass) og Erland Dahlen (trommer, sag og perkusjon). De er alle tre fantastiske musikere som har brakt viktige overtoner og undertoner inn i plateprosjektet.

Solheim har gjennom de siste 20 årene markert seg som en solid låtskriver og artist. Hun har mottatt Spellemannspris og gjort utallige konserter i inn og utland, i fengsler og på slott, på skoler, puber, kulturhus og på institusjoner. Som hun selv sier:

  • Musikk er viktig. Det er en unik måte å kommunisere på, på tvers av samfunnslag, alder og nasjonaliteter. Musikk trøster, den motiverer og den inspirerer. Jeg ønsker å lage musikk som andre kan hvile og kjenne seg igjen i.

“The bird has flown” markerer også et 20-årsjubileum som plateartist for Maria Solheim. Det er Marias syvende album i rekken siden platedebuten i 2001.

Manager Håkon Vesteraas Skaug, Vidvinkel: hakon@vidvinkel.no.  www.mariasolheim.no

Del utgivelse