Ny 4-spors EP med elektroniske remixer av tradisjonelle palestinske voggeviser og barnesanger. De ble opprinnelig spilt inn og utgitt på kassett av den ikoniske, palestinske sangeren Rim Banna i 1995 (New Moon / Qamar Abu Lila). Sangene ble senere arrangert på nytt og gitt ut på CD i 2009 (April Blossoms, KKV).

På denne nye EP-en plasserer Checkpoint 303 sangene i et helt nytt univers og tar Rim Bannas udødelige stemme inn i elektroniske lydbilder som varierer fra forsiktige elektronikaer til kraftfulle og optimistiske danserytmer. Rim Banna, som gikk bort i 2018 etter en lang kamp mot kreft, brukte sin eksepsjonelt vakre stemme og unike talent til å feire livet, motstå undertrykkelse og øke bevisstheten om den ulovlige okkupasjonen av Palestina.

Gjennom hennes gjengivelser av klassiske voggeviser, barnerim og populære barnesanger, ble barn oppmuntret av Rims beroligende stemme, men hun brakte også håp og smil til mange generasjoner av palestinere. Våren 2021 ble 67 palestinske barn drept av israelske styrker under bombardementet av Gaza. Denne nye utgivelsen av Rim Bannas sanger er dedikert til deres minne og til alle barn i verden som har vært ofre for krig og vold i alle dens former.

Songs from April Blossoms er den siste i en rekke samarbeid og remixer som er produsert og tilrettelagt av KKV, og hvor Checkpoint 303 har satt Rim Bannas stemme i sentrum. I 2018 co-produserte Checkpoint 303 Rims siste album Voice of Resistance (KKV, 2018). Der ble Rims medisinske skanninger konvertert til soniske lydbilder som blandes med hennes poesi til vakre melodier av den fremragende norske jazzpianisten Bugge Wesseltoft. I 2019 ga KKV også ut et album med tittelen R.I.M.I.X, hvor syv sanger av Rim Banna ble remixet av Ministry of Dub-Key, Nour, Nasser Halahlih og Checkpoint 303.

Medvirkende

Rim Banna – Vokal

Checkpoint 303 – komposisjon og programmering

Gjermund Silseth – bass (spor 3 & 4)

Rune Arnesen – perkusjon (spor 2)

Del utgivelse