Nordlyset kom, og vips ble Maria Solheim Grand Prix-artist

Med sangen «Nordlyset» oppfyller Maria en gammel barndomsdrøm. Hun skal delta i konkurransen om å bli det norske bidraget til Melodi Grand Prix 2021.

Maria feirer i år at det er 20 år siden hun debuterte som artist med plata «Barefoot» (Kirkelig Kulturverksted 2001). Som sterk låtskriver som har fått mye kred for å være jordnær og autentisk, lå det ikke i kortene at deltakelse i Melodi Grand Prix var et naturlig valg for henne når hun skulle markere et jubileum. Men vips: En hemmelig drøm kom ut av skapet. Maria har i alle år båret på et skjult ønske om å være med i den melodikonkurransen som de fleste av oss har et forhold til, som regel i form av en god blanding av hat og kjærlighet, og da NRK spurte om hun kunne tenke seg å være med takket hun ja uten å nøle.

Det vil si, hun satte en betingelse: Hun måtte få være seg selv i alt hun gjør, og ikke kompromisse på sin egen identitet som utøver. Det fikk hun lov til, og den som hører «Nordlyset» vil oppleve at Maria virkelig har satt sitt preg på sangen. Og når hun først deltar, så gjør hun det med fynd og klem.

«Nordlyset» er skrevet av Camilla North, Torgeir Ryssevik, Elsbeth Rehder og Andreas Gjone. Den er bearbeidet for nordnorsk dialekt av Maria Solheim. Maria betegner den selv som et uttrykk for lengsel etter sin barndoms verden, og slik sett er den en verdig markering av 20-årsjubileet. Som å slutte en sirkel og vende hjem til det miljøet som formet henne fram til hun flyttet sørpå og ble artist.

Denne uka utgir Kirkelig Kulturverksted «Nordlyset» på singel, arrangert av Geir Sundstøl og produsert av Erik Hillestad.

Del utgivelse