En barneplate fra bluegrassbandet Bare fjas og Blågras.Her er sjarm og spilleglede - for både store og små.

“Lørdagsgodt” er en tittel som både store og små barn kan kjenne seg igjen i, for hvem gleder seg vel ikke til helgens unntakstilstand og endelig lørdag?

Bandet tar opp arven etter blant annet Christiania Fusel og Blaagress med Øystein Sunde, i tillegg til at de alle har en solid dose Knutsen og Ludvigsen i blodet. Her finner du blant annet låter om cowboyen Roy, kjedelige voksenbursdager, hvor fint det kan være å ringe en venn og selvsagt en sang om vårt favorittlørdagsgodt. Den livlige trioen har oppvokst i ulike bygder i Norge, og utenfor byens støy ser de mange likheter mellom bluegrass og norsk folkemusikk.

Bare fjas og Blågras mener det er en naturlig sammenheng mellom bygdefolk, cowboyer, country og bluegrass og de ønsker å gjøre denne musikksjangeren litt tydeligere for barn.

”Det flotte med bluegrass i en barnesetting er at det er en veldig akustisk og direkte sjanger,  og barna kommer tett på sangen og instrumentene. Det er rett og slett en stilart som sprer glede og energi hos små og store», forteller Øyvind Smidt som er bandets vokalist.

Bare fjas og Blågras består av Øyvind Smidt på fele, mandolin og vokal, Fritz Flåmo Eidsvaag som spiller banjo og kontrabass og Hans Martin Storrøsten som spiller gitar, dobro og pedal steel.

Del utgivelse