En sang om avstand og nærhet.Hvordan omgås vi når vi ikke er på samme sted?Hvordan kommuniserer vi når pandemi tvinger oss fra hverandre?

Hva binder oss sammen? Hva gjør avstanden med språket vårt? Hvor mye får vi egentlig sagt gjennom telefoner og sosiale medier?

Den 24. september utgir Sarah Camille singelen «Hjerterota». Sangen har stor relevans for vår tid hvor venner og slektninger som tidligere kunne møtes i en full sanseopplevelse, nå ofte må bruke skjermer og små, elektroniske verktøy til å holde kontakt med hverandre.

Sarah har familie på mange steder langt unna Norge. Med personlig tilknytning til mange geografiske steder, har hun lenge kjent på avstand, og sorgen som ligger i å ha sine kjære veldig langt unna. Da pandemien traff ble denne avstanden forsterket, og det ble en realitet som mange måtte forholde seg til.

Sarah Camille vant spellemannprisen for barneplater i fjor. Nå har hun et album med voksenmusikk på gang. Det skal hete «Vingeslag» og kommer 22.oktober. Som en forsmak slipper hun nå «Hjerterota».

Sarahs musikkstil ligger i grenselandet mellom visesang, folk og verdensmusikk. Den uttrykksfulle stemmen hennes formidler den vakre melodien og teksten godt i et transparent og minimalistisk lydbilde. I bandet møter vi perkusjonisten Sidiki Camara, en av Malis ledende trommeslagere, nå bosatt i Norge. På fele hører vi Selma French Bolstad (kjent fra bandet Morgonrode), og på gitarer og bass: Jørn Erik Ahlsen Alkanger. Musikerne er også med og korer.

Både singelen og albumet er produsert av Erik Hillestad

Del utgivelse