Med nyskapt musikk gir bandet ELSK fra Bodø oss en fortelling om oss selv og påskedramaet.På dette nye albumet leker de med kontraster fra tung rock til viseballader.

Det er alltid teksten som står i fokus, og stemmene bærer både det sørgmodige og det lette uttrykket, samt det tunge og røffe. Det bytter hyppig mellom et akustisk og elektrisk lydbilde. Musikken overrasker stadig, men Kim Lie, Aleksander Emilsen og gjestevokalistenes sterke tekstformidling går som en rød tråd gjennom alle sporene.

«Hjertet æ bar» føyer seg inn i en lang rekke plater utgitt av Kirkelig Kulturverksted (KKV) der historiefortelling, formidling av det menneskelige og gjenkjennelige står i fokus. Bandet ELSK ønsker å fortelle påskehistorien på ny. De skreller vekk mye av den bibelske teksten til fordel for ord om eget levd og opplevd liv. Vi bærer alle en påskehistorie, med tap og sår, seiere og håp.

Plata har en melding til alle som trenger å vite at de ikke er alene med det vanskelige de sliter med. Tittelen “Hjertet æ bar” gir mange assosiasjoner – det kan handle om å bære på sitt eget slitne hjerte eller om å hjelpe andre å bære sitt. Tekstene bærer et budskap om tap, håp og kjærlighet. Om å miste seg selv, og finne seg selv. Om å kaste et nytt blikk på menneskene vi møter, som alle bærer på et sårbart hjerte og fortjener å bli sett som de er. Dette er budskapet plata ønsker å formidle til lyttere i hele landet.

Platas bakgrunnshistorie er forankret i Kirkens Bymisjon Nordland, der låtskriver og gitarist Chris Slettvoll og Kim Lie arbeidet med å lage en påskeforestilling som hadde premiere i Stormen Konserthus i Bodø i 2019. Etter hvert fikk de også med seg Aleksander Emilsen i arbeidet, og sammen formet de tre bandet ELSK. Forestillingen ble et tilbud om en kulturopplevelse for mennesker som ikke har for vane å renne ned dørene til konsertlokaler. Gjennom en stor produksjon med visuelle virkemidler, teater og mange eksterne musikere, fortalte bandet påskehistorien på en måte som gir gjenklang i de fleste – helt uavhengig av hva man tror på.

Den nye plata presenterer musikken de laget for denne forestillingen. Den ble korona-avlyst i 2020 og heller ikke i 2021 kan den finne sted på scenen, hverken i Bodø eller andre steder. Men alle kan nå oppleve essensen av den gjennom sangene på den nye CD-utgivelsen.

Del utgivelse