En ny generasjon kvinnelige artister fra Palestina tar et skritt fram i kjølvannet etter Rim Banna.

Sju unge sangere og grupper presenterer seg nå på en ny CD som har fått navnet “Henna” (oppkalt etter det røde fargestoffet som brukes på kroppsdekorasjon, i Palestina ofte for å pynte bruden).

I en arabisk, akustisk, moderne singer-songwriter-stil fremfører de sju artistene nyskrevne sanger, en eller to hver, og de akkompagneres av Khanoon (bordharpe), oud (arabisk lutt), ney (orienalsk fløyte), perkusjon, kontrabass, gitar og piano. Sangene er gripende, fulle av refleksjoner over livet under okkupasjon, men også en sterk vilje til motstand og et uutslukkelig håp:

«Så lenge jeg fortsatt eier noen få tommer av mitt land, så lenge jeg har minner og et lite bibliotek, så lenge arabiske ord lyder i mitt land, så lenge jeg har øyne, lepper, hender, vil mine ord forbli brød og våpen…..» synger Banat al Quds – Daughters of Jerusalem – 30 unge kvinner fra Øst-Jerusalem.

De øvrige artistene som medvirker er Haneen Alajleh fra Gaza, Nour Fretiekh fra Nablus, Henna Haj Hassan fra Jenin, Miral Ayyad fra Abu Dis, Ehsan Saadeh fra Al Jib og Samira Kharoubi fra Øst-Jerusalem.

CD’en er produsert av Suhail Khoury direktør ved Edward Said National Conservatory of Music (ESNCM), hvor alle de unge artistene har studert. Opptakene fant sted i ESNCM Studios i Ramallah som de siste 8 årene er bygget opp I samarbeid med Kirkelig Kulturverksted (KKV). Det norske plateselskapet står også bak andre viktige Palestinske artister som Rim Banna og Terez Sliman.

Utgivelsen er støttet av Utenriksdepartementet.

Del utgivelse