Som singer-songwriter er Terez kjent blant palestinere for å skrive om håp i en tid full av håpløshet.

Terez Sliman er en kjent artist fra Palestina. Hun bor i Haifa og er en stigende stjerne blant palestinsk ungdom. Stemmen til Terez lyttes til over hele Midtøsten og Nord-Afrika. De siste årene har særlig unge mennesker i hele den arabiske verden fattet stor interesse for denne artisten.

«When the Waves» inneholder 9 spor, de fleste av melodiene er komponert av Raymond Haddad, to av dem er skrevet av Terez selv som også står bak samtlige 9 tekster, bortsett fra to som hun har skrevet i samarbeid med poeten Yasser Khanjar fra de okkuperte Golan-høydene og en tekst som inneholder et segment av et dikt av den unge palestinske journalisten og lyrikeren Asmaa’ Azaizeh.

Raymond Haddad som opprinnelig kommer fra landsbyen Iqrit i øvre Galilea bor i Haifa når han ikke jobber på musikkscenen i Berlin. Han spiller bass og synth på Terez’ nye album og gjorde programmeringen og arrangementene i samarbeid med de to norske musikerne som fargelegger denne innspillingen med tydelige signaturer: Helge Norbakken (trommer) og Eivind Aarset (gitarer).

Musikken er kraftfull og dynamisk og lydbildet har stor dybde som korresponderer fint med de rike tekstene til Terez Sliman. Flere sanger har vakre og appellerende melodier. Arrangementene er organiske, basert på musikantisk improvisasjon, men i enkelte sanger er det spor av rap og elektronika.

Låt-titlene «In Your Name», «But We Were Good”, “A Rose”, “Hunger”, “You Are”, “Like Water”, “When Tables Will Turn”, “When the waves” og “In the Name of Love” indikerer at diktene til Terez er portaler inn til spørsmål om hva som betyr noe I livet. Iblant er dette temaer som folk bare hvisker om på bortgjemte steder, men Terez synger det ut høyt og utfordrende.

Albumet ble innspilt i Rainbow Studio i Oslo og i et studio i Nazareth, med Erik Hillestad som produsent og Raymond Haddad som co-produsent.

Del utgivelse