SKRUK utgir denne uka en EP med tre trøstefulle og inntrengende sungne bønner, et sakralt kinderegg som store barn kan pakke opp og ha glede av i en av de underligste adventstidene i vår levetid.

En av sangene er skrevet av den kjente Abba-komponisten Benny Andersson. Alle tre er bønner som kan svale svette sjeler i denne tiden hvor noen og enhver kan kjenne litt på at mye åndelig muskulatur er i strevsom aktivitet for å famle etter balansen

«Triptykon» er en kunsthistorisk betegnelse på et alterskap som i åpen tilstand fremstiller et hovedmotiv med to sidemotiv, ett på hver side. Hovedmotivet på denne digitale EP’en er den kjente Matias Orheim-salmen «Å var eg meir deg, Jesus lik» i et dristig og monumentalt arrangement av komponisten Magnar Åm. På «venstre» side – altså som spor 1 befinner «Kärlekens Tid» seg, en intim melodi av Benny Andersson til et dikt av Ylva Eggehorn, og til «høyre» (spor 3) kan vi oppleve Tord Gustavsens intense «Kyrie».

SKRUK som dirigeres av Per Oddvar «Prots» Hildre har gjennom flere år hatt disse tre sangene på repertoaret og framført dem på talløse konserter, men de er aldri blitt innspilt. Publikum har ofte henvendt seg til koret for å få tak i innspillinger av nettopp disse musikkstykkene. SKRUK bestemte seg derfor høsten 2019 for å lydfeste dem, uten å vite hvor godt de ville passe for den tida vi er inne i nå under pandemi og mye politisk uro i verden.

Innspillingen er gjort i Ullensaker kirke av Alf Christian Hvidsteen med Erik Hillestad som produsent.

Del utgivelse