Debutalbum fra Marie Løvås, en ung vokalist og låtskriver fra Sunnmøre, og en spennende liveartist. ,

«Natta ser det som ingen ser» har slitesterke og vare tekster med temaer som tilknytning, adskillelse, tilhørighet og veivalg både i livet og i relasjoner. Melodiene har den sjeldne egenskapen at de er både originale og fengende på en gang, og arrangementene er spenstige, skapt av Marie og musikerne hennes. Bandet spiller drivende godt på albumets 11 spor. Det består av Andreas Rukan på bass (Fieh, Vegard og Ivar band), Fredrik Svabø på gitar (iris), Runar Netland på trommer, Bård Kristian Kylland på tangenter og Petter Lien på trompet. Marie og bandet hennes har spilt en rekke konserter de siste årene. Marie spiller selv piano og bruker det instrumentet når hun lager låter. Hun deltar også som pianist på et av sporene på albumet.

Maries sanger er melodiøse og har elementer av visepop- og rock. Vokaluttrykket hennes har den blandingen av det sårbare og sterke som også reflekteres i tekstene og i variasjonen i stemninger i låtene, fra det intime og vare til det kraftfullt drivende. Hun skriver på norsk og formulerer seg med naturlyriske bilder, formodentlig inspirert av oppveksten på i Skodje med fjellet som nærmeste nabo. Innspilling og miks er gjort av Christian Engfelt.

Singelen «Rollebytte» som kom 10.januar har blitt listet i NRK Møre- og Romsdal og i Radio Nova. Sammen med plateselskapet sitt har Marie og bandet hennes planlagt releasekonsert 12.mars i Kulturkirken Jakob. Seinere i 2020 følger flere konserter, blant annet på Terminalen Byscene i Ålesund 15. mars.

Del utgivelse