Randi Tytingvåg Trio utgir nå sitt nye album, med engelske tekster skrevet i samarbeid med poeten Helge Torvund.Sammen med Dag Vagle på gitar og Erlend E.Aasland på diverse strengeinstrumenter har Tytingvåg skapt et unikt «Norwegicana sound»; inspirert av den mangfoldige amerikanske tradisjonen samtidig som trioen viser en tydelig forankring i sine norske røtter.

Med dette lydbildet demonstrerer dette albumet en særegen måte å fortelle historier på. Låtskriveren Randi Tytingvåg har tatt et steg opp og henvender seg sterkere enn noen gang. Tekstsamarbeidet med poeten Helge Torvund har resultert i en konseptuell helhet. Disse sangene viser nye sider av dem begge. Ja, Helge Torvund skriver rett og slett på engelsk! Sammen har de to kunstnerne funnet en viktig fellesnevner i at de ønsker at lyset skal skinne gjennom i arbeidet deres. Det er deres felles «holy ground.»

På denne innspillingen fra Kulturkirken Jakob i Oslo har Randi Tytingvåg fått med seg et drømmelag. Selv er hun i front med sin nære og uttrykkssterke vokal. Hennes to faste medmusikanter spiller gitar (Dag Vagle) og banjo, tenorgitar og mandolin (Erlend E. Aasland). De er også eminente korister. Tett samspill og vokale harmonier har blitt trioens fremste varemerke.

I tillegg medvirker tre gjestemusikere: Nils Økland (fele og hardingfele), Sigjørn Apeland (harmonium) og Knut Reiersrud (resonatorgitar og weissenborn lapsteel). På sangen «Hovering Green» som ble utgitt som singel i sommer, dukker også Rita Eriksen opp som duettpartner til Randi Tytingvåg. Albumet er produsert av Erik Hillestad.

Del utgivelse