Ny barneplate og flunkende ny YouTube-Kanal! Silje Sirnes Winje og Maria Solheim går ikke stille i gangene med «Bråkebøttebaluba».

Silje og Maria er tilbake med en rykende fersk barneplate: “Bråkebøttebaluba”.  Albumet er fullt av fart, lek og artige påfunn og gir lytteren både danserumpe, smil om munnen og lure glimt i øynene.

  • De fleste norske barn velger i dag YouTube som deres foretrukne underholdningskanal. De danser til Baby shark, hopper rundt sammen med Crazy frog, og gauler «Let it go» sammen med snødronningen Elsa. I løpet av høsten håper vi at de like gjerne synger, hopper og snurrer rundt til lyden av Enniken Fenniken, Mormors superstar og KoKoKonsekvenser, humrer Winje og Solheim.

De to artistene brenner for at barn i Norge skal få lett tilgang til nyskapende og fengende norskspråklig musikk. I tillegg til tradisjonell utgivelse har duoen derfor bestemt seg for å åpne YouTube-kanalen «Bråkebøttebaluba», en helt ny kanal for barnemusikk. Hver fredag fra 18.oktober til jul vil duoen slippe hele albumet, musikkvideo for musikkvideo, til hver av de 10 sangene på plata.

  • Vi opplever at barnas musikk og kunstutrykk får stadig mindre oppmerksomhet og plass i de tradisjonelle mediene. Samtidig tilbringer norske barn veldig mye tid på YouTube hvor engelskspråklig musikk dominerer. Vi synes derfor det er ekstra viktig, og ikke minst utrolig spennende, å være tilstede med morsom norskspråklig musikk på den kanalen barna og foreldrene faktisk benytter aller mest, sier Winje.

«Bråkebøttebaluba» er den andre barneplata denne duoen lager sammen. Siden utgivelsen av «Kaptein Snabelbæsj og hjertetyven» (2016)  har de reist rundt omkring i Norge, sunget og spilt mange konserter både for og med barn.

Tekstene er skrevet av Siljes mor Åse Sirnes Winje, og melodiene er av Silje Sirnes Winje, Christer Slaaen, Maria Solheim og Vigleik Winje. Albumet byr på 10 usedvanlig fengende pop-låter med en akkurat passelig mengde barnlig galskap. Sangene er lette å synge med på for både barn og voksne.

På den nye plata har de fått med seg iskremen av Norges beste musikanter med Karl Oluf Wennerberg på trommer, Tor Egil Kreken på bass, Eiolf Ødegård på tangenter og Christer Slaaen som produsent, medkomponist og arrangør samt traktør av diverse instrumenter. Og nå gleder hele laget seg til å vise hva de har lekt med i studio.

Den 23.november arrangerer duoen release-konsert i Kulturkirken Jakob i Oslo.

Abonner på Bråkebøttebalubavideoer her.

Del utgivelse