Ellen Sofie Hovland er en sterk stemme i norsk visekunst, og en fabelaktig låtskriver.Hun er en storyteller og en mester i å formidle ettertenksomhet og vemod med en smule humor.«Og solen renner over» er hennes tredje album.

Ellen Sofie Hovland har hittil ikke utgitt plater uten at de har blitt nominert til Spellemannprisen. Den første, «Vær her for meg» ble nominert i prisen for beste tekst. Den andre, «Skandinavisk sjel» vant prisen i viseklassen. Nå kommer hennes tredje album: «Og solen renner over».

Ellen Sofie Hovland har en unik poetisk nerve i sin visekunst. Hun er en storyteller og en mester i å formidle ettertenksomhet og vemod. Når hun beskriver skjørhet og ambivalens ved møter og rundt livets mange små og store valg og vendepunkter er hun uovertruffen.

En sentral person på alle Ellen Sofies plater er Morten Qvenild som spiller ymse tangentinstrumenter, og som denne gangen også er produsent sammen med Erik Hillestad.

På sitt nye album har Ellen Sofie også fått med seg Knut Reiersrud på div gitarer, Johannes Martens på cello og Ivar Grydeland på pedal steel. Selv spiller hun akustisk gitar på platen.

Ellen Sofie er en fabelaktig låtskriver. Tekst, melodi og formidling går hos henne opp i en ubrytelig enhet. Når Morten Qvenilds arrangementer rammer det hele inn i en atmosfære av uhørte klanger og noen doser galskap, blir dette en lytteopplevelse for alle som liker at uventede ting kan hende rundt hver sving.

Ellen Sofies hjemmeside

Del utgivelse