Denne høsten kommer den frekkeste bibel-barneplaten som til nå er utgitt i Norge. 16 viser gir oppvoksende generasjoner nye, uhørte vinkler på bibelske personer.

I ørkenen regner det marsipan og skolebrød fra himmelen, i blåhvalens mage finner profeten Jona en hel skraphaug, og Lillemus Sakkeus mobbes fordi hodet hans er lite som en ert.

Svein Tindberg har skrevet en bok med nye bibelfortellinger for barn (Stenersen forlag). I leken omgang med grunnteksten har han fabulert fritt om alt som kan tenkes å stå mellom linjene i fortellingene om Moses, Noa, David og Goliat, Jesus og andre skikkelser fra Bibelen. Til disse fortellingene har han også laget sangtekster som sønnen Peter Tindberg har komponert melodier til. Disse sangene utgis nå på plate med Mimmi Tamba og Frank Kjosaas som solister.

Geir Sundstøl (gitarer og munnspill), Erland Dahlen (trommer og perkusjon) og Kjetil Bjerkestrand (tangenter) skaper et frodig lydlandskap rundt de to sangerne. Bjerkestrands arrangementer involverer også fagott, kontrafagott og klarinett.

Resultatet er svært appellerende både for barn og voksne. Tamba og Kjosaas gir hemningsløse tolkninger av persongalleriet.

Albumet er innspilt i Maridalen kirke, og mikset av Martin Abrahamsen med Erik Hillestad som produsent.

Del utgivelse