En rocker og en kirkemusiker møtes i rom sjø. Magnus Grønneberg, i snart 30 år frontfigur og vokalist i CC Cowboys, ble utfordret av Borg Bispedømmeråd og Kirkelig Kulturverksted til å tolke salmer av Egil Hovland (1924-2013).

Begge er profilerte musikere fra Fredrikstad, men likevel skapte møtet mer enn krusninger på vannflaten: Den ene var Norges fremste kirkemusiker i etterkrigstiden, den andre er en av landets mest spennende rocke-profiler.

Nå har møtet blitt en plate med tittelen ”Tårnhøye bølger”. Den inneholder ti av Hovlands mest kjente salmemelodier og utgis i august.

Produsent Erik Hillestad inviterte Knut Reiersrud til å gjøre Hovland-salmene egnet for et band bestående av Bjørn Holm (bass), Olaf Olsen (trommer) og Torjus Vierli (keyboards) foruten Reiersrud selv på gitarer og munnspill. Hensikten med prosjektet er å bidra til at et nytt publikum kan få et forhold til disse salmene, som er noe av det fineste av nyskapt musikk fra kirken i etterkrigstiden.

Fra sin tid i Glemmen kirkes barnekor under Hovlands dirigentstokk kjente Magnus Grønneberg godt ”Måne og Sol”. På den nye plata synger han den kjente barnesalmen sammen med sin datter Hanna-Maria Grønneberg. De andre salmene på plata var nye for ham. Alle står i salmeboka og mange av dem er svært godt kjente for kirkegjengere og korsangere over hele landet. Blant dem finner vi ”Hen over jord et pilegrimstog”, ”Vær sterk, min sjel”, ”Tårnhøye bølger” og ”Se universets Herre”.

Det er ikke første gang Kirkelig Kulturverksted utgir musikk av Egil Hovland. Selskapet sto på 70-tallet for innspilling og utgivelse av flere av komponistens større kirkemusikalske verk som ”Allehelgensmesse” og ”Missa Verbi”

Albumet utgis av Kirkelig Kulturverksted i samarbeid med Borg Bispedømmeråd.

Del utgivelse