Ljom har funnet gull på Snåsa. Med elementer av visesang, norsk folkemusikk og jazz lager Ljom en tekst og toneverden som både er lokal og universell.

Tre Snåsa-kunstnere, født i hvert sitt århundre, blir hyllet av Ljom på ny plate med folkemusikkinspirert visesang. Albumet har fått tittelen ”Stundom”.

Ljom er en kvintett med røtter i Snåsa i Nord-Trøndelag. De debuterte med albumet ”Seterkauk” med toner fra Snåsafjella i 2014. Vokalisten deres, Kjersti Kveli utga også solo-plata ”No e tida” i 2015. Den ble nominert til Spellemannprisen i viseklassen.

I sommer lanserer Ljom et nytt album: ”Stundom”. Her presenterer de tekster og musikk av tre helter fra Snåsatraktenes kulturliv: Spellemannen Gunnar Dæli (1783-1862) og poetene Lina Jørstad (1881 – 1967) og Reidar Sandnesmo (1925 – 2008).

Med elementer av visesang, norsk folkemusikk og jazz lager Ljom en tekst og toneverden som både er lokal og universell. Med et materiale som er skapt i et tidsspenn på over 200 år formidler de flotte melodier, gripende tekster og spennende arrangementer som både berører, lodder dypt og oppleves relevant i vår samtid. Og ikke minst er selve formidlingen av detaljer og helhet beundringsverdig leken og naturlig. Ljom har funnet gull under gamle tufter på Snåsa, og de får det edle metallet til virkelig å skinne.

De fem musikerne er Kjersti Kveli (vokal), Sivert Skavland (klarinett og cello), Per W Ohls (trekkspill og akustisk gitar), Nils Andersson (el-gitar og akustisk gitar) og Anne Marte Eggen (elbass og kontrabass). En del av melodistoffet på den nye plata og samtlige arrangementer er skapt av gruppa selv.

På albumet ”Stundom” har Ljom gjort den bragden å holde fram noen viktige kunstnere som aldri ble kjent utenfor noen bygder i Trøndelag, samtidig som kvintetten gjør et nyskapende arbeid med å utforske ennå uoppdagede landskap i grensetraktene mellom folkemusikk og andre populære sjangere.

Del utgivelse