Marjan Vahdat fra Iran har et kraftverk av en stemme.Sammen med søsteren Mahsa har hun erobret verden for persisk sang. På sitt andre soloalbum har hun innledet et nytt og spennende samarbeid med et internasjonalt ensemble.

Fire eminente musikere fra hvert sitt land deltar i ensemblet: Palestinske Ahmad Al Khatib på oud, tyrkiske Ertan Tekin på duduk, norske Gjermund Silset på bass og iranske Ali Rahimi på perkusjon.

Marjan er forhindret fra å opptre på scener i hjemlandet, fordi det siden revolusjonen i 1979 har vært forbudt for kvinnelige sangere å opptre for menn i Iran. Dette har tvunget både Marjan og søsteren Mahsa til å søke en karriere internasjonalt. Da hjelper det å ha en eksepsjonell stemme som trosser grenser for både språk og kultur. Marjan har gjort seg bemerket på scener i mange europeiske land, i USA, Australia, Nordafrika og i flere land i Midtøsten utenfor Iran. Selvsagt kjenner mange iranere også i Iran til musikken hennes og får tak i den gjennom internett.

Det gnistrer av hvert eneste spor på denne produksjonen, og musikerne skaper et potent, orientalsk lydlandskap rundt den mektige stemmen til Marjan. Prosjektet gir nye tolkninger til gamle dikt fra persisk folketradisjon og fra noen iranske samtidspoeter, blant dem Forough Farrokhzad og Mohammed Ebrahim Jafari. Diktene handler om kjærlighet og håp, og platens tittel ”Serene Hope” indikerer at håp er noe som lever mot alle odds.

Innspillingen foregikk i Maridalen kirke, med Marin Abrahamsen ved spakene og med Mahsa Vahdat og Erik Hillestad som produsent.

KONSERTER:

24-29.april: Workshops med Nordic Voices i Oslo

2-15.mai: Konserter med Teatr Zar i Polen

15-24.mai: Konserter i Frankrike sammen med Mahsa Vahdat

27.mai: Konsert på Vårsøgdagene i Surnadal

31.mai: Deltakelse på åpningskonserten til iCorn/PEN’s ytringsfrihetskonferanse ”In other words”  på Lillehammer sammen med Mahsa Vahdat

1-12 juni konserter i Polen med Teatr Zar

17.juni: Konsert i Piteå sammen med Mahsa Vahdat

9-11 juli: Konserter med Teatr Zar i Polen

12-14 juli: Konserter med Teatr Zar i Hellas

20.sept: Konsert på Josefine Visescene sammen med Mahsa

25-28.sept: konsert i Konya, Tyrkia sammen med Mahsa Vahdat og Coskun Karademir

 

Del utgivelse