En ny folkemusikktrio - VRANG - debuterer med et mangefasettert album.Musikken er på samme tid sart og kraftfull, velpleiet og viltvoksende med elementer fra både øst, vest og nord i verden.

Det er forbløffende hvordan en trio med lyre, fele, mandolin, litt perkusjon og vokal makter å dra lytteren med seg til høyder og dybder, overraskelser, idyll og drama med så få, enkle virkemidler.

VRANG er: Jon Hjellum Brodal – hardingfele, fele, vokal, Tuva Færden – hardingfele, fele, lyre, vokal og Maja Gravermoen Toresen – hardingfele, fele, lyre, mandolin, vokal. I tillegg medvirker Anders Löfberg på cello og Jens Linell på perkusjon. Produsent er Tellef Kvifte.

«For mer enn 10 år tilbake reiste Bærum Spellemannslag på et eventyr til den islandske sildefestivalen i byen Siglufjörður. Det var her vår musikalske reise begynte. Ildsjelen og daværende mentor i Bærum Spellemannslag, Hallvard Kvåle, foreslo at vi kunne ha et musikalsk innslag på en av konsertene. Det klaffet musikalsk og VRANG ble til. Siden har det blitt en spennende musikalsk reise for alle tre. Albumet er et resultat av mange år med musikalsk utforskning, der vi har eltet og knadd vårt musikalske uttrykk til en helhet vi er svært fornøyde med. Vi gleder oss til å dele dette med dere.» VRANG

VRANG finner impulser i folkemusikktradisjoner i Norge og utlandet. Det musikalske materialet spenner fra tradisjonelle slåtter til egne komposisjoner. Med hardingfele/fele, sang, lyre og mandolin flettes de ulike impulsene sammen til et kreativt og spennende musikalsk uttrykk. -Et lydbilde preget av fengende og varierte folkemusikalske rytmer, melodikk og intensitet. Musikken er resultatet av et intenst samspill med improvisasjon, kommunikasjon og spilleglede i fokus. De uttrykker følelser og sinnsstemninger som pirrer en nerve hos lytteren. VRANG bruker tid. Hver enkelt tone har stor betydning og den enkeltes personlige uttrykk og estetiske idealer har en viktig plass i helheten.

VRANG er tre folkemusikere fra Oslo-området. Medlemmene har en bachelorgrad i utøvende folkemusikk fra Norges Musikkhøyskole. De har også bakgrunn fra studier i dans, teater og filosofi, noe som tidvis flettes inn i det musikalske VRANG-uttrykket.

Del utgivelse