Randi Tytingvåg har skapt seg et navn både nasjonalt og internasjonalt.Med sin karakteristiske stemme og scenepersonlighet har hun bergtatt publikum og kritikere med sin fortellerkunst og balanse mellom alvor og humor.

Roots & Wings er et samarbeid mellom Tytingvåg selv, Dag S. Vagle og Erlend E. Aasland. Randi Tytingvåg Trio har jobbet sammen siden 2013 og har foreløpig en ep, et album og flere turneer på samvittigheten. De har høstet strålende mottakelse både i Norge og Tyskland. Sammen har de utviklet et akustisk format med elementer fra jazz, blues, roots, folk og country. Med Roots & Wings har de videreutviklet og foredlet uttrykket sitt og foreviget det på plate på gamle måten. Live i studio, tett sammen i en sirkel rundt 60-tallsmikrofoner.

– Vi er egentlig et lite kammerorkester. Akustisk tilnærming og tett samspill er bærende elementer i det vi gjør. Dessuten spiller også rommet vi opptrer i en viktig rolle for hvordan uttrykket blir, Randi Tytingvåg.

På konsertene opptrer trioen rundt én mikrofon. En håndlaget LOUISE fra Ear Trumpet Lab.

Musikk og tekster av skrevet av Randi Tytingvåg som også har produsert plata selv. Nils Økland bidrar med fele og hardingfele og Knut Reiersrud bidrar på lap steel, munnspill og resonator.

– De eminente gjestemusikerne på plata er musikere jeg har sett opp til i mange år. Så det har vært med en viss grad av ærefrykt jeg har invitert dem med. Utrolig stor stas!

Randi Tytingvåg har mottatt statens kunstnerstipend i kategorien «Populærkomponister» for året 2017.

Del utgivelse