Et album om alt det vakre i spennet mellom livet og døden. Alle som har en snev av ”Weltschmerz” har mye trøst å hente i Bjørn Anders’ Hermundstads sanger. Og innskytelsen til å gi smått og stort av livets gleder større betydning kommer lettere etter at musikken hans har fått rom i hus og hjerte.

Bjørn Anders Hermundstad var kjent som en halvpart av duoen ”Trøste & Bære”. Han døde på Kristi Himmelfartsdag i år, men rakk å spille inn sitt andre solo-album før helsa sviktet. Albumet kommer 9. september og utgis av Kirkelig Kulturverksted. Låtene har mye glimt i øyet, men plata skiller seg markert fra ”Trøste og Bære”’s crazy humor og spillopper. Albumets tittel ”Syng min sorg og gråt min glede” forteller at mange av sangene handler om livsvisdom og avskjed, vemod og takknemlighet. Men flere av dem har også karakter av at de er skrevet før Bjørn Anders fikk kreftdiagnosen.

En lang rad med musiker- og artistkolleger har bidratt med musisering og koring for å hylle sin gode venn, og det er blitt er frodig og melodiøst album i grenselandet mellom pop og visesang som strutter av hjertelag og sprer mye varme. Samtidig er det et minne-portrett av en dyktig låtskriver. De vokale tolkningene til Bjørn Anders har fått en ekstra dimensjon fordi mange av dem er innspilt i skyggen av døden som gir alt liv sterkere farger og betydning.

Blant de nærmere 30 musikerne som deltar på innspillingen er Tom Rønningsveen (keyboards, flygel og trekkspill), Jon Anders Narum og Svein Dag Hauge (gitarer). Ellen Brekken (bass), Martin Hystad (trommer), Hege Rimestad (feler), Lewi Bergrud (gjestesolist på ett spor), Kari Iveland, Elisabeth Moberg og Håkon Gravdal (kor).

Utgiver er Kirkelig Kulturverksted. Plata er mikset og produsert av Per Sveinsson i samarbeid med Jostein Borgmo og Tøste & Bære-kollega Trond Amlie.

Del utgivelse