Legg de vanlige stereotypiene om Gaza til side. Glem krig, islamisme og fattigdom for et øyeblikk. Lytt til en ny CD med Gaza Youth Choir.

 

Albumet heter ”Salute to Gaza” og strutter av livskraft fra et hjørneav Midtøsten hvor 1,8 mill mennesker lever avstengt fra resten av verden. Musikken, kraften og gleden forteller sin historie om at vi i den vestlige verden bør begynne å betrakte Gaza fra en ny vinkel. I stedet for å la oss besmitte av en frykt som er helt ute av proporsjoner, bør vi se på hva verden går glipp av ved at vi stilltiende aksepterer at all denne menneskelige energien og livskraften holdes innesperret. På ”Salute to Gaza” hører vi kjente Palestinske tradisjonelle sanger som akkompagneres av oud, nay (fløyte), khanoon (bordharpe), kontrabass og perkusjon. I tillegg har Suhail Khoury skrevet en helt ny sang, en hyllest til Gaza og folket som bor der. Den akkompagneres av en større besetning med strykere og blåsere og er arrangert av Kjetil Bjerkestrand. Alle musikere og kor-sangere er elever ved Edward Said National Conservatory of Music (ESNCM) som har avdelinger fire steder i de Palestinske territoriene: Ramallah, Jerusalem, Betlehem og Gaza. Innspillingen av instrumentene er for det meste gjort i ESNCM studio i Ramallah som institusjonen har etablert i samarbeid med Kirkelig Kulturverksted. Kor og solister er innspilt i et topp moderne studio i Gaza. Utstyret ble smuglet gjennom tunneler fra Egypt før de ble stengt og ødelagt for to år siden.

Albumet utgis av Kirkelig Kulturverksted og er produsert av Erik Hillestad. Han og lydmannen Martin Abrahamsen måtte vente i et år før israelerne etter tre søknader i januar 2016 innvilget søknaden om innreisetillatelse til Gaza. Utgivelsen er støttet av Utenriksdepartementet. Den er utstyrt med et frodig omslag designet av den libanesiske kunstneren Tania Saleh som også er en av Kirkelig Kulturverksteds artister.

Del utgivelse