Maria Solheim og Silje Sirnes Winje har slått seg sammen i en forfriskende, spinnvill barneplateutgivelse. Sammen med produsent Odin Staveland (Vokalist i Vamp) har de plukket det beste fra musikksjangrenes godteributikk. Og den røde tråd? - Eksploderende musikkglede.

Silje Sirnes Winje, Maria Solheim og Odin Odin Staveland har satt sammen fargesprakende 60-tallspop, snurrende 70-talls psykedelia, et snev av samtidsmusikk, 80-tallsestetikk og singer-songwritermystikk i en moderne produksjon.

Vi har hatt et mål om å lage en annerledes barneplate som byr på noe nytt musikalsk. Musikk som treffer hele familien, både små og godt voksne barn. Samtidig har vi vært opptatt av å ta barna på alvor, dette skal være musikk på barnas premisser, musikk som treffer ungen både musikalsk og tematisk, sier Silje Sirnes Winje.

Det er ikke første gang Winje utfordrer barnemusikksjangeren. I 2011 gav hun ut sin første soloplate “Kykkelykkelig” som var en bluegrassplate for barn. Vi ønsker å vise barna litt av den musikken vi selv liker, fra et barneperspektiv, sier Silje Sirnes Winje.

På “Kaptein Snabelbæsj og Hjertetyven” har hun invitert med seg musiker og låtskriver Maria Solheim. Solheim er ikke først og fremst kjent for ellevill barnemusikk. Hun debuterte som singer-songwriter som 19-åring, og har fem soloalbum og flere spellemannominasjoner på samvittigheten. Silje og Maria har tidligere samarbeidet på NRK-satsningen Lillepri, der Winje var programleder og Solheim var låtskriver. Samarbeidet gav mersmak.

Silje kontaktet meg mens jeg var dypt inne i en lengre konsertserie om liv og død i Tyskland. Det var ingen tvil i mitt hjerte om at det var på høy tid å slippe ut min indre Kaptein Snabelbæsj, sier Maria Solheim lattermildt, – og er det noen som kan lokke henne ut, så er det Silje.

Å få jobbe med Maria Solheim er først og fremst utrolig gøy, spennende og inspirerende! Jeg har lenge vært begeistret for hennes evne til å skrive helstøpte, gode låter og ble derfor svært glad da hun takket ja til å være med på dette prosjektet. Solheim har dessuten gjennom en lang popkarriere vist at hun har en ekstremt sterk formidlingsevne. Jeg var derfor sikker på at hun også ville kunne trollbinde barna i et musikalsk univers hvor sjørøvere, tromping og en god porsjon galskap er en del av de naturlige ingrediensene, sier Winje.

Valg av produsent falt lett etter å ha sett Odin Stavelands musikalitet på nært hold, både gjennom hans sceneglade vokalistrolle i det folkekjære bandet Vamp og gjennom hans egne produksjoner. Odin har en forunderlig, trygg skjevhet i sitt arbeid som oser av skaperglede. Han er som det skjeve tårn i Pisa. Vi er utrolig takknemlig for å ha en slik fantastisk inspirerende rammemaker til denne platen, sier Solheim og Winje.

Tekstforfatter Åse Sirnes Winje har skrevet tekstene til plata. Hun har tidligere blant annet bidratt med tekster til både Nrk Super og Winje sin debutplate Kykkelykkelig. Med plata Kykkelykkelig fikk hun mye oppmerksomhet for sine lattervekkende og underholdende tekster. Nok en gang drar hun barna inn i et lekent og humoristisk univers hvor verden blir betraktet med et skrått og underfundig blikk.

Tidligere i år gav Winje og Solheim ut singelen “Stjerna”, en låt som ble donert til Kirkens Nødhjelp og deres arbeid for flyktningebarn.

Del utgivelse