Nye sanger om forvandling, helhet og avhengigheten av naturen presenteres på et nytt album fra Solfrid Molland.Hun har et intenst nærvær og formidler en helt egen poetisk nerve med sin stemme og sitt pianospill.

Med på albumet er  albumet erPaal Flaata fra Midnight Choir som gjestevokalist, Mats Eilertsen på kontrabass, Hayden Powell på trompet, Torbjørn Økland på gitar og Nils Økland på fele.

Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist. Hun vokste opp med russisk folkemusikk, sigøynermusikk og vestlig kunstmusikk. Dette musikkuniverset preger hennes konserter og komposisjoner.  På reiser som gatemusikant i Europa lærte hun sigøynersanger av rom-musikere, og skrev musikk inspirert av ulike katedraler hun møtte på veien. Denne musikken ga hun ut på to album ved Kirkelig Kulturverksted: Katedral for Tapte Drømmer (2011) og Musikken er mitt Fedreland (2014). I 2015 ble hun tildelt Oslo Bys Kunstnerpris for dette arbeidet.

Forvandling (2016) har Molland skrevet all musikk. Som komponist og utøver har hun utviklet et særpreget tonespråk i møtepunktet mellom norsk visetradisjon, øst-europeisk folkemusikk og vestlig klassisk musikk. Hun har også med seg dyktige norske musikere som gir sin signatur til utgivelsen.
Albumet består av ni sanger og tre instrumentalstykker bygget rundt hennes stemme og pianospill. Sangtekstene er skrevet av Ingvar Hovland, Inger Hagerup og Beate Myrvold. I tillegg har hun hentet gjendiktninger av tekster fra tre øst-europeiske lyrikere som levde tidlig på 1900-tallet. Forvandling er temaet musikalsk og tekstlig. Gjennomgående for albumet er et holistisk verdenssyn hvor mennesker, dyr og natur er gjensidig avhengig av hverandre.

Del utgivelse