NY CD.Knut Anders Sørum har en formidabel stemme, noe han til gangs har vist i høstens «Stjernekamp».Han kan skrive gode låter, og han synger soulmusikk på totning.Tekstene hans handler om nære relasjoner, om risikoen og usikkerheten i møter og situasjoner der mye står på spill.

Vi har opplevd ham i Grand Prix hvor han vant den norske finalen i 2004 og i høst er han med i Stjernekamp. I løpet av de tolv årene i mellom har han sunget gospel og soul, gitt ut to soloalbum og levert en drøss med konserter og opptredener i profilerte TV-programmer. Nå er Knut Anders Sørum klar med ny utgivelse. Den har han kalt ”Audiens 1:1”.

Etter et vellykket samarbeid på utgivelsen ”Fabler om en åpen kirke” i 2015 har Knut Anders denne gang valgt nye sparringpartnere. Det er Kjetil Bjerkestrand og Erik Hillestad, to nestorer i norsk musikkbransje. De samarbeider om å produsere den nye plata. Bjerkestrand står også for arrangementer og programmering og spiller og skrur på et ukjent antall gamle analoge synther.

I 2010 ga han ut en sterkt personlig Prøysenplate. To år etterpå kom ”Ting flyt”, en kritiker-rost norskspråklig soulproduksjon. Nå har han våget et nytt sprang. Inn i mer utforskende popmusikk.  Han har tatt med seg soul-elementer, både i sine vokale svev og som inspirasjonskilde for melodiske motiver. Og han synger fortsatt på totning.

Sørum er av den oppfatning at det er mulig å si noe viktig gjennom pop-formatet. Det er en av grunnene til at han synger på morsmålet, det språket som ligger nærmest hjertet og som treffer publikum uten filter. Tekstene hans handler om nære relasjoner og om risikoen og usikkerheten i møter og situasjoner der mye står på spill. Som tittelen antyder, formidler flere av dem Knut Anders’ konfrontasjon med seg selv.

I tillegg til Kjetil Bjerkestrand på diverse tangenter er Johnny Sjo med på bass, Torstein Lofthus på trommer og Kjell Harald Litangen på gitar. På sporet ”Stirrer rætt fram” medvirker også Sofie Tollefsbøl på vokal i en duett med Knut Anders. Produksjonen er innspilt og mikset av Martin Abrahamsen.

Del utgivelse