Utsikten fra Kristin Fjellseths vinduer

Det er i vår tid få som makter å lage noe som både er svært tilgjengelig og samtidig originalt. Men med en touch av country, en dose folkrock, et åpent og ambient lydbilde og et vell av gode ideer har Kristin Fjellseth maktet å lage et slikt album. Hvert av sporene åpner et vindu til et tiltalende og samtidig mysteriefullt landskap, der vi både finner gjenkjennelse og overraskelser.

”Keeper of the Keys” viser at Kristin har noe på hjertet. Hvis du gir henne tid og lytter til den helheten som tekstene og musikken hennes utgjør kan du fort oppleve låtene som utsiktsbilder som åpner opp til stemninger av vemod, skjønnhet og små gåter å grunne på og få innsikt av.

I studio har Kristin hatt med seg fem dyktige musikere som har vært med på å foredle låtene til finfine smykker: Ellen Andrea Wang (kontrabass), Arne Henry Skullerud (perkusjon, trommer m.m.), Lewi Bergrud (bass), Benedikte Narum Jensen og Stina Kjelstad (kor) og John Anders Narum (gitar).

Kristin Fjellseth fra Toten (Raufoss), har skrevet og framført egne melodier og tekster i snart 20 år. Og hun har funnet sin særegne måte å fremføre stoffet på med en type ro og styrke som gir lytteren trygghet, men avslører noen understrømmer som ulmer og skaper en konstruktiv spenning.

Kristin har mottatt flere stipend, blant annet fra Tekstforfatterfondet, TONO og Musikkregionen Gjøvik. Hun har skrevet musikk for NRKs storsatsing Himmelblå, holdt en rekke konserter og turneer i Norge, Europa og USA, gitt ut albumet Golden Heartbeats, bidratt på Frelsesarmeens juleplate og blitt spilt på radiostasjoner i inn- og utland. Hun var med på sin første plateinnspilling som 16 åring og har vært med på et titalls plateutgivelser med bl.a bandet Pale Forest, nederlandske Anneke Van Giersbergen og britiske Anti Atlas. ”Keeper of the Keys” er Kristins første plate på Kirkelig Kulturverksted.

Til daglig jobber Kristin Fjellseth som barneskolelærer, men låtskriveren, vokalisten og gitaristen i henne vil aldri gi slipp. Hun er en av de mange sterke artistene som pendler mellom en artistkarriere og et sivilt yrke som garanterer smør på brødet.

”Keeper of the Keys” er spilt inn i East Lake Studios på Eina, med Jon Anders Narum som produsent. I oktober i fjor slapp hun singelen ”Shine”, en hyllest til ildsjelene, til de som virkelig brenner for noe og bruker sin enorme utstråling til å gjøre noe godt for andre.

 

Del utgivelse