KORK med gjesteartister på ny jule-CD

Et fulltonende orkester under hvelvene i Kulturkirken Jakob sammen med fem internasjonale artister bød på en unik musikkopplevelse før jul i fjor. Nå utgis konserten på CD.

Dynamikk og allsidighet preger det nye julekonseptet fra Kirkelig Kulturverksted: ”Jul på orkesterplass” tar oss inn i julens mest intime rom og opp til de store høyder av jubel og intensitet. Sentrum for det hele er Kringkastingsorkesteret (KORK).

De første konsertene i denne serien har nå blitt til en CD, hvor vi får oppleve Solveig Slettahjell, Anita Skorgan, Rim Banna, Rikard Wolff og Sondre Bratland, alle i Kringkastingsorkesterets omsluttende favn. I tillegg medvirker et band ledet av Tord Gustavsen (piano) med Jarle Vespestad på trommer, Sigurd Hole på kontrabass og Øyvind Kristiansen på kirkeorgel. Dirigent for KORK er Christian Eggen.

På konsert-CD’en hører vi kjente julesanger som ”Stille natt”, ”Det hev ei rosa sprunge” og ”White Christmas”, men vi blir også presentert for en helt ny julesang av Anita Skorgan, ”Om du bare ønsker det”, og vi får et fantastisk gjenhør med Rikard Wollfs kjente hit-låt ”Pojken på Månen”.

Fra Sondre Bratland får vi tre kjente, nyarrangerte sanger fra hans berømte juleplate ”Rosa frå Betlehem”, og den palestinske sangeren Rim Banna lar oss møte et aktuelt tema fra julens opphavsland i sangen om den lille martyren Sarah.

Halldor Krogh har produsert platen for KKV og NRK som sammen utgir plata.

Konseptet ”Jul på Orkesterplass” var nytt i 2014. Også i år blir det sjanse til å høre klangen av dette flotte orkesteret sammen med et knippe sterke artister i den siste uka før jul i Kulturkirken Jakob. Billetter finnes på Billettservice.

Del utgivelse