13 artister går sammen om å kjempe for en åpen folkekirke.

Bjørn Eidsvåg, Solveig Slettahjell, Knut Anders Sørum, Linn Skåber, Karoline Krüger, Henning Sommerro, Ingrid Olava & Andreas Ulvo, Geirr Lystrup, Ellen Sofie Hovland, Moddi, Ida Maria, Rebekka Bakken og Sigvart Dagsland.

Artistene har spilt inn hver sin sang hvor de fabler og drømmer om en kirke som definerer tro og kristendom vidt nok til at alle medlemmer hører hjemme i den, og for eksempel kan gifte seg der, selv om man er av samme kjønn.

Det handler om å forhindre at den sentrale makteliten driver kirken i mer konservativ retning etter overgangen fra statskirke til fri folkekirke. Kampanjen er satt i gang for å få alle medlemmer av kirken til å stemme ved kirkevalget den 14.september, og fortrinnsvis legge Åpen folkekirkes lister oppi stemmeurnene, som står i et naborom til det man går til for å stemme ved kommunevalget.

Åpen folkekirke og Kirkens Bymisjon støtter aksjonen, og samarbeider med Kirkelig Kulturverksted om utgivelsen og konserten. Initiativtaker er Erik Hillestad, som produserer plata sammen med Kjetil Bjerkestrand.

CD-en kommer på markedet 21.august, fysisk og på alle kanaler, inklusive Spotify og Tidal.

NRK-Kulturnytt

NRK Spillerom

Innlegg i Dagbladet

KONSERT i Kulturkirken Jakob 1.September.

BILLETTER: billettservice.no

Del utgivelse