Albumet kan strømmes på BEAT

«Utsøkte viser» – Vårt Land

«Sjeldent godt» – Smaalenene

«Dypt alvor og latter» – Klassekampen

«Med snert i sjelen» – Oppland Arbeiderblad

Spellemannpris i klassen for viser 2014.

Ømhet og ironi fra Ellen Sofie Hovland

Konsertanmeldelse Ellen Sofie Rana_Blad 7 mars 2016

Etter kritiker-rost og Spellemann-nominert debutalbum fra 2012 følger Ellen Sofie Hovland denne høsten opp med ”Skandinavisk sjel”.

Nyutgivelsen har blitt et album med både ironi og ømhet. Hovland raljerer godmodig over folkelige, snusfornuftige ”hustavler” om å leve nå og leve sterkt, hun synger om håpløst oppskrudde forventninger til utelivets gleder og om hvor dårlige vi skandinaver er på å gi følelsene luft. Men samtidig formidler hun kjærlighetssanger så sårbare og hudløse at man nesten må ha solbriller for å tørre å lytte til dem når andre er til stede.

Rundt Ellen Sofie Hovlands uttrykksfulle stemme og gitarspill har Morten Qvenild skapt en liten stjernehimmel av styggpene lyder, frembragt av tallrike tangentinstrumenter. I tillegg gjør en annen Morten, med etternavn Barrikmo seg frodig gjeldene på klarinett og bassklarinett på de fleste spor.

En av sangene er en lovprisning av Ellen Sofies favorittdyr rotta. En annen er en ny, bittersøt julesang. Vår gamle landsfader Einar Gerhardsen som var regjeringssjef i Norge lenge før Hovland så dagens lys har også fått sitt eget spor på ”Skandinavisk sjel”.

Ellen Sofie er en av vår tids aller beste norske låtskrivere. Hun har en oppsiktsvekkende god observasjonsevne og er sterk både på tekst, melodi og framføring. Hennes særpregede stemme formidler på en helt egenartet måte de originale og sterke tekstene. Hun har en unik og betagende kombinasjon av sårbarhet og trygghet.

”Skandinavisk sjel” er innspilt i Morten Qvenilds studio på Nesodden. Den er mikset av Martin Abrahamsen og produsert av Erik Hillestad. Utgiver er Kirkelig Kulturverksted.

 1. Alltid noen andre
 2. En mengde vakre ord
 3. Rotta
 4. Ved siden av deg
 5. Et siste glass
 6. Skandinavisk sjel
 7. Nå kommer jula til alle
 8. Når man har oss
 9. Einar Gerhardsen
 10. En av dem nå
 11. Hold meg, slipp meg

FXCD407

Ellen Sofie Hovland – Skandinavisk sjel

6 sider digipack, 20 sider bok

EAN: 7041889640720

Intervju med Ellen Sofie i Norsk på norsk

Del utgivelse