Julerepertoaret i et friere løp

Beate Lech er en meget bevisst og samtidig søkende og åpen vokalist som har sine viktigste erfaringer fra jazzens område ved sin vokalistrolle i gruppen Beady Belle. Nå har hun tatt fatt i mer kjente toner og gitt seg i kast med å sprenge rammene for tradisjonell julemusikk. Sammen med koret SKRUK (dirigent Per Oddvar Hildre) bringer hun en ny juleplate til torgs. Den har fått navnet ”Høgtidsrom”, og her er samtlige arrangementer skrevet av Beate selv. Sammen med en jazztrio bestående av Andreas Bye på trommer, Andreas Ulvo på tangenter og Marius Reksjø på bass bringer Beate Lech og SKRUK et bredere publikum inn i nye musikalske rom som sjelden møbleres med julesanger.

På repertoaret står kjente juleslagere som ”Stille natt”, ”Det hev ei rose sprunge”, ”Å Betlehem du vesle by”, ”Eit barn er født i Betlehem”, ”Folkefrelsar til oss kom”, ”Her kjem me Jesus, dine små” og ”Mitt hjerte alltid vanker”. I tillegg har Beate selv oversatt eller gjendiktet en rekke mer ukjente sanger som ”I stjernene det står” (”I saw three ships”), ”Josef ”(”What child is this/Greensleves”), ”Ei voggesong i natta” (”A cradle in Bethlehem”). En sang skrevet av Beates mormor har også fått plass: ”Guddoms kjærleik”.

Beate Lech og SKRUK veksler på å ha den tekstbærende solistrollen, og bandets nærvær med Andreas Ulvos frie improvisasjoner på tangenter og Beates egne frie passasjer bidrar til å skape en sound som er både uvant og forfriskende for en norsk juleplate. Platen er innspilt i Kulturkirken Jakob (komp og solist) og Tøyenkirken (kor) av Martin Abrahamsen med Erik Hillestad og Beate Lech som produsenter.

  1. Mitt hjarte alltid vankar
  2. Å Betlehem du vesle by
  3. Her kjem me Jesus / Stille natt
  4. Det hev ei rose sprunge
  5. I stjernene det står
  6. Josef
  7. Eit barn er født i Betlehem
  8. Guddomskjærleik
  9. Folkefrelsar til oss kom

FXCD408

Beate S. Lech & Skruk – Høgtidsrom
4 sider digipack, 16 sider bok
EAN: 7041889640829

Del utgivelse