En av Norges mest særpregede og fargerike poeter kommer nå med sitt fjerde soloalbum. Øystein Wingaard Wolf er en mitraljøse av intelligente metaforer. Hans evne til å skape sanger med vidd og dybde er formidabel. Hans nye album ”Flammer” tar oss med til en verden der dogmer og legender fra flere religioner og ismer endevendes i et lekent, bittersøtt, humoristisk og skeivt kosmos.

Her er noen karakteristiske titler: ”Ingen kan forklare ordet fred”, ”100 kg blues”, ”Salme for det 20.århundre”, ”Min psykiater”, ”Antabus i underverdenen”.

Øystein Wingaard Wolf er en høyt elsket formidler med en uimotståelig nerve og troverdighet. Med seg har han et spennende og hengivent musikerlag. Blant disse finner vi Frode Barth, Hasse Bjørnstad, Michael Lindquist, Solfrid Molland, Lillebjørn Nilsen, Bendik Hofseth, Torbjørn Økland, Per Willy Aaserud, Geir Sundstøl, Elvira Nikolaysen og Jørgen Smådal Larsen.

Platen er produsert av Frode Jacobsen. Den er også forsynt med tre bonusspor som er noe av det første Øystein Wingaard Wolf noensinne gjorde av demo-opptak; på en firespors båndopptaker på gutterommet på 80-tallet.

Øystein Wingaard Wolfs debuterte som plateartist på Kirkelig Kulturverksted med ”Møt meg på halvveien” i 1998. Siden har han utgitt ”.”I’m the ploughman” (2002) og ”Rop ikke på katten” (2003) før han nå er tilbake med ”Flammer”.

Pressefoto (Foto: Andrè Clemetsen)

 1. Tiden vi lever
 2. Sang til Danmark
 3. 100 kg blues
 4. Ingen kan forklare ordet fred
 5. Blå Charleston
 6. Min Barndom
 7. Min psykiater
 8. Når kjærlighet tar slutt
 9. Flammer
 10. Salme for det 20. århundre
 11. All min lengsel
 12. Verden elsker en tvilling (4-spors demo)
 13. Antabus i underverden (4-spors demo)
 14. Sofia (4-spors demo)

 


FXCD403

Øystein Wingaard Wolf – Flammer

4 sider digipack, 16 sider bok

Del utgivelse