Pressefoto (Foto: Ingvild Ljones)

«Nyskrevet norsk kammermusikk av høy kvalitet» – Klassekampen
«Det er feiende flott, og frekt gjort» – Vårt Land
«Fantastisk oppløsning, detaljering og perspektiv, og med bra dynamikk. Strålende!» – Audiophile.no

Mottaker av Folkelarmpris 2014

Susanne Lundeng markerer herved sine første 25 år som utøvende spellemann ved å spille inn en plate med sin første fiolinlærer Arvid Engegård og Engegårdkvartetten ( hun var 9 og han var 15).

Susanne Lundeng har laget en vidunderlig plate for solo fiolin og strykekvartett. Hun fortsetter sin helt egenartede vei med å skape samtidsmusikk med utgangspunkt i en nordlandsk folkemusikktradisjon. Det Susanne gjør på sin nye plate ”Et steg ut”, er å utvide sitt eget instruments ”kropp” med et større register. Denne utvidelsen består av den internasjonalt anerkjente Engegårdkvartetten.

I Engegårdkvartetten spiller Arvid Engegård 1.fiolin, Alex Robson 2. fiolin, Juliet Jopling bratsj og Jan Clemens Carlsen cello.

Kombinasjonen av folkemusikkinspirasjonen og noen fremragende musikere fra den klassiske musikkens område er helt unik i norsk sammenheng. Susanne Lundeng tar denne gangen steget ut fra å la andre arrangere musikken hennes, til selv å skrive hver tone i et komplett hele der hennes eget instrument er kjerne og utgangspunkt.

– For meg kjennes det naturlig ut å gå i denne retningen med min musikk, da jeg er stryker og har bakgrunn fra ulike genre, også noe klassisk, sier Susanne om det nye prosjektet.

Cdèn inneholder hovedsakelig kvintettstykker , en duo og en solo. Hun synger også sangen ”Verdensveier”, med tekst basert på ”Grågjess” av Carl Schøyen.

Platen er innspilt i Kulturkirken Jakob av Daniel Wold, Susanne Lundeng har produsert den i samarbeid med Erik Hillestad. Den utgis av Kirkelig kulturverksted.

  1. Et steg ut
  2. Lille
  3. Ikke vesste æ at du sku kom
  4. Merkedagen
  5. Oppdagelsen
  6. Spellemann og mann
  7. Verdensveier
  8. Vete

FXCD402
EAN: 7041889640225

Del utgivelse