Tania Saleh - A Few Images

En av Libanons mest fremtredende låtskrivere utgir CD på Kirkelig Kulturverksted

 En libanesisk kvinnes ord om kjærlighet

Tania Saleh er et multitalent fra Beirut. Hun er visuell kunstner og designer, og hun er komponist og tekstforfatter, en av Libanons mest interessante låtskrivere. Gjennom sitt 45-årige liv har hun opplevd borgerkrig, kupp og kriger. Hun har sett byen sin bli revet og bygget opp igjen tre ganger, og hun har opplevd hvordan hennes folk er splittet og omringet av konflikter som har spredt seg helt inn i nabolagene rundt henne.

Nå gir hun ut sin fjerde solo CD, ”A few images” (på arabisk ”Schwayyit Sowar”), og den er produsert og lanseres i Skandinavia, Tyskland, USA, Canada og en rekke andre land i Asia, Midtøsten og Europa av Kirkelig Kulturverksted. Sangene handler om kjærlighet. Ikke den romantiske og sødmefylte. Men om den fortærende, lidenskapelige, og den tapte og mislykkede. Det handler om kjærlighet sett fra en kvinnes ståsted i en verdensdel hvor menn har forrang. Hvor en kvinnes behov forties eller undertrykkes.

På den nye platen har hun stablet sammen 11 spor med for det meste egne melodier og tekster. Plateomslaget er designet av henne selv. Musikerne er fra Beirut (gitar, bass, trommer, saxofon og div. fløyter) og Oslo (Piano: Kjetil Bjerkestrand, Vibrafon: Mathias Eick, strykere fra KORK).

Musikalsk er platen sterkt inspirert av brasiliansk musikk. Samba og bossarytmer blandes med arabiske instrumenter og syngestil på en frodig og besnærende måte. Åpningssporet er en hyllest til havet, Beiruts eneste trofaste venn gjennom alle tider.

Platen er innspilt i Beirut og Oslo og produsert av Tania Saleh og Erik Hillestad.

Den er utgitt med støtte fra Utenriksdepartementet.

Tracklist:

 1. Beirut Windows
 2. She Doesn’t Love You
 3. A Few Images
 4. Every Time You Go
 5. A Day Is Gone
 6. Reda
 7. Those Eyes
 8. No Problem At All
 9. Hushed Scat
 10. The Road To Love
 11. A Day Is Gone

 


 

FXCD404

Tania Saleh – A few images

6 sider digipack, 28 sider bok

EAN: 7041889640423

Del utgivelse