Odd Børretzens seilas med St.Peter


Odd Børretzen får en dag en uventet telefon. Noen vil ha ham med på en sjøreise. Børretzen slår til, men det viser seg snart at både skuta, farvannet, navigasjonsinstrumentene og reisens mål er litt annerledes enn han hadde forestilt seg.

Vinteren 1986 produserte NRK P2 i samarbeid med Kirkelig Kulturverksted en times radiohørespill med musikalske innslag hvor Odd Børretzen spilte seg selv i hovedrollen. Stykket er en tidsreise gjennom 2000 års historie og ble sendt i påsken samme år under overskriften ”Terningkast i Kirkeskipet”. St Peter inviterer Odd Børretzen med på en seilas gjennom tid og rom ved hjelp av et spillebrett. Underveis møter de kirkefedre, bibelske skikkelser og aktuelle politiske hendelser i fjerne himmelstrøk. Odd Børretzen improviserer kommentarer og refleksjoner og fremfører unike musikalske stykker i løpet av det 56 minutter lange forløpet. Musikkhørespillet viser Odd Børretzens improvisasjonskunst og hans holdninger til samfunn, kirke, tro, politikk og livet før og etter døden.

Lydbåndet fra dette unike prosjektet ble funnet i Kirkelig Kulturverksteds tape-arkiv under en flytting sommeren 2012 og utgis nå til glede for alle som er glade i Børretzens skrå blikk på liv og historie.

Vi møter bl.a. skuespilleren Frank Lie som St.Peter og Sverre Wilberg som Martin Luther i et manus skrevet av Erik Hillestad i samarbeid med Odd Børretzen.

Hørespillet er instruert av Carl Henrik Grøndahl og produsert av Erik Hillestad.
Musikken er av Lars Martin Myhre. Innspillingen foregikk i NRKs studio på Marienlyst og i Frogner kirke i Oslo 3. – 15. mars 1986. Varighet: 56 minutter.

1. Børretzen får en telefon
2. Skipet
3. Seilasen begynner
4. Første kast
5. Børretzens første kort
6. St. Peters første kort
7. Børretzens preken
8. Mot soloppgangen
9. Mot sydøst
10. Mot syd
11. En visitt hos Martin Luther
12. Børretzens salme
13. Mot nord
14. Børretzens himmel

 

Del utgivelse