– Jeg kunne ikke gitt ut dette albumet da jeg var tjue, sier Liv Kreken, det krever en kunnskap om livet og erfaringer som en tilegner seg gjennom et voksenliv. Her er det sanger om kjærlighet og svik, sett fra flere sider.

Midt i februar slipper hun albumet ”DIM SUM” på Kirkelig Kulturverksted og føyer seg dermed inn i en solid rekke av visesangere som gjennom snart fire tiår har blitt antatt på Norges eldste plateselskap. På den nye platen har hun skrevet de fleste av tekstene og melodiene selv.

Liv Kreken fra Jostedal i Sogn er ingen debutant verken på plate eller som scenekunstner. Hun har vært aktiv utøver siden hun første gang opptrådte offentlig alene som 11-åring på 17. mai og har holdt en rekke konserter i Norge, Sverige og Finland. Liv har fått låtskriverklubben Nye Skalders ærespris og har mottatt stipend fra Norsk komponistfond. I 2010 utga hun debutplaten ”Søt og snill”.

Liv Kreken er kjent for sitt sterke sceneuttrykk og sine gode tekster. Hun er glad i å blande sjangere og har i så måte funnet en god samarbeidspartner i produsent og multi-instrumentalist Gunnar Nordén som sammen med en rekke svenske og en norsk musiker har skapt et livfullt uttrykk som spenner fra blå viser og spansk gitarsving til charleston og 70-talls viserock.

I tillegg til Nordén deltar Christer Karlsson på tangenter, Mats Persson på perkusjon og Torbjørn Fall på gitar. Hjalmar Leissner er med på gitar, Jonas Lindeborg på trompet, Jonas Wall på saksofon og Staffan Findin på Trombone. Norske Sigrid Moldestad er med på hardingfele og fele.

«På sitt beste er det nye albumet hennes melodier og lyrikk av klasse» – GD

FXCD387 – Liv Kreken – Dim Sum

EAN: 7041889638717

Tracklist:
1. Gatelangs
2. Haustfargar
3. Eit einaste møte
4. Siv
5. Morgonstemning
6. Som eit barn
7. Brudevals
8. Ein uskyldig flørt
9. Anna von Karlsen
10. Sigurd
11. Oldefar
12. Siste dansen

Del utgivelse