«…kjærkommen avveksling fra alle overprofesjonelle produksjoner» – Geir Rakvaag, Dagsavisen

Oslos beste gatemusikanter spiller jula inn på ny CD fra Kirkelig Kulturverksted.

Året rundt dekorerer de gata med toner. De møter et publikum som gir kontant og usminket respons. De er profesjonelle gatemusikanter. I juletida gir de resonans til fortellingen om den hellige families vandring til Betlehem, hvor det ikke var rom for dem i herberget.

Javier fra Argentina, Johnny Boy fra USA, Lawrence fra England og trioen Trubadurii din Transylvania spiller til daglig i Oslo, og alle er profesjonelle gatemusikanter som fyller gatene våre med god musikk. Sammen med en rekke andre gatemusikanter fra mange kanter av verden spiller de jula inn for oss i år på en ny CD som får navnet ”Jul på gata”. Den inneholder julesanger fra mange land.

Som atmosfære- og helhets-skapende støttemusikere deltar også Anders Engen på perkusjon og banjo og Geir Sundstøl på gitarer, munnspill, klokker og diverse strenger. Små lirekassestykker, sveivet av Brage Alstadheim danner overganger mellom de 10 sporene med julesanger.

I tillegg medvirker Diego, Lius, Fernando og Chico fra Brasil, Gheorghe Florea fra Bucuresti, Lars Lothe fra Oslo og ”Mr Orkester med bande”, også fra Oslo. Produsent er Erik Hillestad.

”Jul på gata” utkommer 22.november. Gatemusikantene blir betalt som profesjonelle musikere. All artistroyalty går til Kirkens Bymisjons arbeid på Oslos gater.

FXCD 395 ”Jul på gata”

Kirkelig Kulturverksted 2013

Del utgivelse