Albumet Barnet i krybben av tvillingduoen Garness (Hildegunn Garnes Reigstad og Ingelin Reigstad Norheim) er den «hjemmelaga» juleplata som ble utropt til «Årets beste norske juleplate» i Dagbladet, fikk en drøss med rosende anmeldelser og som har rukket å komme på manges «det blir ikke jul uten»-liste. Dagbladet mente at de «balanserer juleuttrykket sitt mellom det tandre og sjangertrygge på den ene siden og noen mildt fascinerende venstresvinger på den andre. (…) Dette er juleplata som balanserer alle hensyn og oppfyller bortimot ethvert krav, uten å falle på glattisen.»

Nå kommer en ny utgave av albumet med tre nyinnspilte bonusspor, deriblant en vakker versjon av klassikeren Det hev ei rose sprunge. I år kan gamle og nye fans dessuten glede seg til en timelang julekonsert med Garness og spennende gjesteartister selveste Lillejulaften på NRK1.

Albumet slippes både på CD og LP

______________________________________________________________

Spennende og fornyende tolkninger av julerepertoaret.

Duoen Garness med de to tvillingsøstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad har med sin juleplate ønsket å ta en håndfull av de kjente og kjære norske julesangene og kle dem inn i musikalske tolkninger som vil oppleves spennende og fornyende. Jentene har invitert venner og kjente i studio for å få det musikalske uttrykket de ønsket seg.

Garness og Elvira Nikolaisen holdt i desember 2007 flere julekonserter sammen, og dette samarbeidet gjorde det naturlig å spille inn en sang sammen med henne. På plata preges Stille natt av Elviras karakteristiske dype og varme stemme. Kontrasten mellom den fredfulle teksten – «glansbildet» av julen, og det jordnære og lite prektige som i bunn og grunn danner konteksten for juleevangeliet, underbygges her av gitarsporene som blir fremført av hennes bror Emil Nikolaisen, kjent fra indierockbandet Sereena Manesh.

Prosjektet er et samarbeid mellom Garness og deres faste musiker Torjus Vierli, som også er med og preger det musikalske uttrykket med både vokal og ulike tangentinstrumenter. Andre musikere som bidrar på albumet er blant andre Torstein Lofthus (trommer), Tor Egil Kreken (bass og kontrabass), Geir Sundstøl (gitarer) og Burghard Wellmann (håndklokker). Utover dette trakterer søstrene selv akustiske og elektriske gitarer, mandolin, harper, klokkespill, blokkfløyte og andre mer eller mindre kjente instrumenter. Også foreldre, bestemødre, tanter og onkler har blitt invitert med på plata, fordi den umiskjennelige lyden av familiens tradisjonsrike juletregang hos bestemor på Garnes krever nøye utvalgte sangere….

I tillegg til de tradisjonelle julesangene, er duoen stolte av å ha med tre egne komposisjoner. The Shepherd Song er helt nyskrevet til innspillingen, mens de to andre, tittelsporet Barnet i krybben og Fangens julekveld, har vært fremført på julekonserter tidligere. Sistnevnte melodi har jentene skrevet til et dikt forfattet av en anonym innsatt i Akershus Landsfengsel.

Barnet i krybben er en plate full av kontraster. Den skal utfordre lytteren, men er like fullt ladet med julestemning. Den går fra detaljrike, løsslupne arrangementer som gnistrer av utadvendthet, til helt nedstrippede vuggevisestemninger.

Del utgivelse