Øst i duett med Vest.

Mahsa Vahdat og Mighty Sam McClain: ”A deeper tone of longing”
Mens forholdet mellom Iran og USA er på frysepunktet, kan ingen forhindre at det på tvers og tross av ledernes hatefulle ord finnes kjærlighet mellom enkeltmennesker og store folkegrupper på begge sider.

For å demonstrere og styrke alle de gode vibrasjonene mellom iranere og amerikanere, utgir Mahsa Vahdat og Mighty Sam McClain nå sin andre duettplate med kjærlighetssanger på engelsk og persisk.

Den nye platen heter ”A deeper tone of longing” og utkommer på Kirkelig Kulturverksted i forbindelse med en urframføring på en konsert i Harstad under festspillene i Nord-Norge den 26.juni.

Den nye CD’en har noen tekster som tydelig peker på misforholdet mellom ledere og folk i de to landene. (”Sun of Iran”, ”Refugee of Love”, ”My heart doesn’t know borders”). Musikken og lydbildet er litt mer ”uhøflig” og noe mer raus enn på forrige utgivelse, og bandet er forsterket med Shervin Mohajer på det persiske strykeinstrumentet kamancheh. For øvrig er alle de samme gode kreftene med som deltok på ”Scent of Reunion” (2009), den første duettplata med Mahsa og Mighty Sam.

Det betyr at vi finner både Knut Reiersrud og Jarle Bernhoft på gitarer, førtnevnte også på el.piano og munnspill, sistnevnte også på kor. Rune Arnesen spiller trommer og Mathias Eick kontrabass, trompet og vibrafon. Innspillingene har foregått i Oslo og Teheran. Knut Reiersrud har arrangert musikken i samarbeid med Mathias Eick. Tekstene er skrevet av Erik Hillestad i dialogisk samarbeid med Mohammad Ibrahim Jafari.

Det er ikke lett å forestille seg for oss i Europa hvilken betydning ”Scent of Reunion” fikk i Iran og i det eksiliranske miljøet i mange land. Det er illustrerende at flere av sangene derfra har 100.000 – 180.000 clicks på Youtube, og de utallig brevene Mahsa har fått fra iranere over hele verden vitner om at platen ble en trøst og en tilflukt for mange etter at alt ble så mye verre i forholdet mellom Iran og resten av verden. Dette er bakgrunnen for at KKV prioriterer å utgi en ny CD med de to fabelaktige sangerne, og av samme grunn er platen solid støttet av Utenriksdepartementet.

I USA distribueres plata av Valley Entertainment. I Iran er den forbudt, men på underfullt vis ventes den likevel å spre seg på samme vis som den forrige. Produsenten Erik Hillestad kan fortelle at det rett som det var forekom på hans mange besøk i Iran at han hørte musikken fra ”Scent of Reunion” dundre ut fra tilfeldige biler i trafikken.

ARTWORK:

Digital booklet (8 MB)

Cover høyoppløst

PRESSEBILDER:

Sam og Mahsa (Foto Barbro Steinde) 10 MB

Sam og Mahsa 2 (Foto Barbro Steinde) 3 MB

Sam og Mahsa (Foto Barbro Steinde) 10 MB

Sam og Mahsa 2 (Foto Barbro Steinde) 3 MB

Del utgivelse