Nominert til Spellemannsprisen.

10 av 10 oppnåelige i NRK P1s Norsk på Norsk.

Ellen Sofie Hovlands underfundige kosmos

Med tekster om viderverdighetene rundt tiltrekning og spenninger mellom mennesker, debuterer visekunstneren Ellen Sofie Hovland med CD på Kirkelig Kulturverksted denne høsten. Hun er dermed en av de ytterst få debutantene norsk platebransje kan skilte med i år.

Den platen hun har skapt, formidler hennes egen stemme og gitarakkompagnement midt i et underfundig lyd-kosmos skapt av Morten Qvenild (allehånde tangenter) og Tanja Orning (Cello). Produsent Erik Hillestad har unngått å putte henne i det typiske visepop-mønsteret med trommer og bass og latt Ellen Sofie stå fram med sin egen styrke og sårbarhet.

Ellen Sofies tekster og melodier er av det sjeldne slaget som både gir og krever: Gir latter, sødme og en og annen kilevink. Krever en kreativ, åpen holdning hos lytteren. Hun lar mange rom stå åpne, både i tekst og lydbilde, og derfor er det mulig å bli en medskaper i hennes verden.

Hennes observasjoner er skarpe som et sverd. Og hun vender eggen elegant, overraskende som en samurai. Hva det handler om? Om menn som vet å bruke sin makt, og kvinner som spekulerer i å la menn bruke den. Om livet på Facebook, om begjær over alle støvleskaft, det ufattelige i å være elsket, og hva skjedde egentlig med idealismen?

Man kjenner seg igjen i den bittersøte ensomsosiale stemningen som Ellen Sofie Hovland blottstiller i visene sine.

Ellen Sofie Hovland er født i 1979 og har skrevet viser i noen år. Hun er psykologutdannet fra Universitetet i Oslo.

Prosjektet er støttet av Fond for Lyd og Bilde og Fond for Utøvende Kunstnere. KKVs søknad til Kulturrådet og Kulturdepartementet om en særskilt støtteordning til debutanter i disse vanskelige tider ble avslått. (Søknaden var laget med utgangspunkt i Ellen Sofies målrettede arbeid med plateplaner gjennom flere år.)

Hør singelen «Det er ikke sant» på Itunes, Tidal, Spotify

HiRes versjon (24bit96khz) versjon hos Gubemusic.

FXCD 385
Ellen Sofie Hovland:
”Vær her for meg”
Kirkelig Kulturverksted 2012

Del utgivelse