Katedral for Tapte Drømmer er et musikalsk portrett av artisten og musikeren Solfrid Molland. På denne debutplaten setter hun bl.a. søkelys på Europas største minoritet, Romfolket, og hun har fått med seg ingen ringere enn den rumenske gruppa Taraf de Haidouks og den fransk-russiske sangeren og gitaristen Pascal de Loutchek.

CD’en utgis på Kirkelig Kulturverksted, og resultatet er en vakker musikalsk reise til katedraler og landsbyer i Europa – en reise Solfrid også har gjennomført under innspillingen. Produsent er Erik Hillestad. Platen utgis 21. oktober, og Molland starter lanseringsturneen i november.

Solfrid Molland har vokst opp med europeisk klassisk musikk, russisk folkemusikk og sigøynermusikk. Hun har valgt ut en samling sigøynermusikk og sigøynerpoesi som hun synger innrammet av egne komposisjoner. Disse komposisjonene er instrumentalstykker skrevet til ulike katedraler i Europa. I tillegg har Ingvar Hovland skrevet tekster med temaer om hjemløshet, levd liv og håp til melodier av Molland.

Romfolkets musikk kan kalles Europas blues i betydningen et undertrykket folks stemme.

Molland fremfører sangene i samarbeid med sterke representanter for Romfolkets musikalske tradisjoner, slik som det anerkjente rumenske ensemblet Taraf de Haidouks med Ionut Guluna og  fransk- russiske Pascal de Loutchek. I tillegg har hun med to norske jazzmusikere; Hayden Powell (trompet) og Jo Fougner Skaansar (kontrabass). Solfrid Molland selv synger og spiller piano og trekkspill.

Prosjektet utgis i samarbeid med Kirkens Bymisjon som arbeider for å løfte frem romfolkets verdighet og styrke.

Del utgivelse