Et PUST av jul

Vokalgruppen PUST har kalt sin nye juleplate ”Julero».

Et omslag med en vei gjennom vinterlandskap og noen små hus med gyllent lys i vinduene illustrerer denne juleplatas innhold. De seks sangerne i PUST lar oss synke inn i en fredfull og harmonisk verden av idyll og ettertenksomhet, men her og der med et svakt anstrøk av en leken uro som kribler under de lekre arrangementene og i enkelte av tekstene.
Hver lyd som kan oppfattes i denne produksjonen er frembrakt av den menneskelige stemme. Alt er sunget samtidig (altså ingen overdubs). Alt er rent, frydefullt avslappet, men på ingen måte antiseptisk. Sangernes personlighet fremkommer med tydelige avtrykk, spesielt i partier hvor de har solistfunksjoner.

PUST består av Anne Hilde Grøv (sopran), Jorunn Lovise Husan (mezzo), Elisabeth Anvik (alt) Jostein Hasselgård (tenor), Håvard Gravdal (baryton) og Mads Iversen (bass).
De fleste arrangementer er skapt av gruppas egne medlemmer. De står også selv bak flere av de nye sangene som forsyner det ellers meget velkjente julerepertoaret med både alvor og glimt i øyekroken.
Blant de kjente juleslagerne på ”Julero” finner vi ”Stille natt”, ”Et barn er født i Betlehem”, ”Deilig er jorden”, ”Nordnorsk Julesalme” av Trygve Hoff og ”Romjulsdrøm” av Alf Prøysen. Enkelte av de nye sangene på plata, som ”I et lite hus” og ”Mens byen gleder seg” har møtet mellom julens tradisjonelle idyll og det moderne, urbane liv som tema.

Plata utgis av Kirkelig Kulturverksted og har Erik Hillestad som produsent. Innspillingen er gjort i Kulturkirken Jakob av Martin Abrahamsen.

Hør utdrag fra platen her: «Et barn er født i Betlehem» og «I et lite hus».

Del utgivelse