30 år som musiker og 17 år som låtskriver har befestet Kari Bremnes solide stilling i norsk musikk.

Gjennom varme, treffende sanger forteller hun historier som berører lytterne – fordi de like gjerne kunne handlet om dem selv. Bremnes har utgitt 13 soloalbum, der det siste – fjorårets LY – solgte til gull og ble kåret til årets beste plate av NRK P1.

Samleplaten ”Fantastisk allerede” er et vesentlig ledd i feiringen. Festen startet allerede i sommer da Kari hadde sin konsert på Hovedscenen i Operaen og den var også startskuddet for det som i høst blir hennes lengste norgesturné noensinne.

Under denne konserten ble hun av Anne Grete Preus overrakt Edvardprisen for platen ”LY” med disse ordene fra sin artistkollega: ”Som alle her vet, du er en ekte sangpoet!” Innslaget ble møtt med øredøvende jubel fra en fullsatt Opera.
Følgende utdrag fra juryens begrunnelse oppsummerer godt Kari Bremnes betydning og styrke som artist:
” Å skrive sangtekster krever presisjon; man skal fatte seg i korthet, spare på ordene, flette dem sammen med musikken, slik at lytteren kan skape sine egne bilder. Kari Bremnes makter å skape tekster som kjennes som de er sprunget rett ut av musikken – eller omvendt.
Kari Bremnes er en kunstner som stadig turnerer Europa rundt, med tekster på klingende norsk. Ikke et hvilket som helst norsk. Et norsk med en kraftfull lokal forankring, like mye som en innholdsmessig forankring i et kvinne-liv av i dag, med betydelige identifikasjonsmuligheter på tvers av landegrenser.”
Det er lett å la seg fascinere og begeistre av en artist med så mange kvaliteter, med så udiskutabelt fine låter, og med en slik formidlingsevne at hun i store deler av verden blir omtalt som selve ”Hifidronningen”, også på grunn av lydkvaliteten på platene hun har gitt ut.

En ny versjon av tittelsporet som har vært en gjenganger i radioen i sommer og en nyinnspilling av «Grågåsa» er med på samle-plata, sammen med favorittsporene fra de 13 soloplatane hun har gitt ut siden «Mitt ville hjerte» kom i 1987.

Kari har også raust forsynt utgivelsen med ord i form av minner og historier fra de ulike innspillingene og sangenes tilblivelse.

Del utgivelse